calisto.bg

ПОЛИТИКА по БЕЗОПАСНОСТ 2020, ДЮНИ РОЯЛ РИЗОРТ

31.05.2020
 
Eкипът на Дюни Роял Резорт вече повече от 20 години предлага един висококачествен продукт на световно ниво. Стремежът е всяка изминала година обслужването да се развива и подобрява и да се предлага услуга на световно ниво.
Като първи приоритет за Дюни е здравето и безопасността за служителите, на гостите на комплекса и бизнес партньори.
Добрите условия и оптималната безопасност са една от първостепенните грижи на комплекса, тъй като безопасността и здравето заедно с качеството на продукта и опазването на околната среда са неделим аспект и отговорност. Ръководството на Дюни се грижи да осигури безопасен и здравословен труд на своите служители. Политиката на управление на Дюни Роял Резорт е насочена към непрекъснато подобряване на условията на труд в съответствие с българското и европейско законодателство, постигане на все по-висока удовлетвореност на персонала от изпълняваната трудова дейност.
Точно за това ДЮНИ преразгледа и подобри и подсили своите политики и процедури за хигиена, почистване и дезинфекциране, при спазване на всички изисквания и препоръки от българското правителство, международната здравна организация и международни бизнес партньори. 
 
Общи положения:
 
•  Всички служители трябва да спазват строго изискванията за безопасност и здраве, спуснати   от Международната здравна организация, Министерството на здравеопазването, Оперативният щаб, МВР и Вътрешният правилник на ДЮНИ АД.
 
• Всички отговорници трябва да проведат инструктаж за безопасност и здраве при КОВИД-19, след който да бъде попълнена инструктажната книга и подписана от всички инструктирани служители.
 
• Да се спазва строга лична хигиена; редовно миене на ръцете със сапун и вода или използване на дезинфектант на алкохолна основа след след кихане, кашляне, преди ядене и приготвяне на храна, след посещение в тоалетна.
 
• Да се избягват докосването на лицето, устата, носа и очите.
 
• Да се избягват ръкостисканията.
 
• Да се избягва контакт с колеги, ако спецификата на работа не го изисква.
 
• Да се практикува социално дистанциране – поддържане на поне 1,5 м.разстояние между колегите.
 
• Да се използват лични предпазни средства като маски, ръкавици, очила, шлемове и др.
 
• Помещенията, в които работят или се хранят много хора, трябва да са обеззаразени  и дезинфекцирани.
 
• Обществени събирания се организират или посещават само при крайна необходимост.


 ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ:
           
Рецепция и Хотелска част:
. Спазване на социална дистанция при настаняване в лобито на хотела.

• Посрещане на гостите от служители с лични предпазни средства.

• Настаняване и освобождаване на хотела само по двама души едновременне или едно семейство.

• В асансьорите влизат само по двама души едновременно или едно семейство.

• Ненужните вещи, като  рекламни  материали  и др., ще бъдат премахнати от стаите за гости. За  обслужващия персонал са подсигурени  лични предпазни  средства - маски/шлемове и ръкавици. Извършва се допълнително обучение по всички  стандарти  и процедури   за почистване и дезинфекция от представител на Ecolab, съгласно план-програмата  за обучение. Спазват се строгите  протоколи за миене на ръцете и ежедневен здравен скрининг. 
 
• Подобрените   протоколи   за  дълбоко  почистване и дезинфекция   ще бъдат внедрени в стаите за гости  в хотела,  съгласно  хигиените  планове на Ecolab, разработени в отговор на пандемията COVID-19, използвайки  одобрените   от EPA  продукти  за вирусоцидно действие.  

• Ще се извършва  текуща ежедневна  дезинфекция  на най-често  докосваните зони от гостите  в стаите, като светлинни превключватели, дръжки за врати, дистанционни за телевизори, бюра, телефони, кранчета, мивки и др.

• След освобождаването на Хотелските стаи от туристите, ще се извършват по-засилени мерки по  почистване и дезинфекция. Прозорците и вратите  ще бъдат по-дълго  време отворени.
Гостите могат да бъдат сигурни, че стаята им ще отговаря на високите стандарти за чистота.


Общи зони, плаж, басейни  и съоръжения:
• Табели  ще напомнят на нашите гости да поддържат социално дистанциране. Ще бъдат осигурени станции за дезинфекция за ръце пред входовете и  зоните  с висок трафик на хора, като рецепция, асансьори, басейни, плаж, фитнес център, барове и ресторанти, детски площадки. Ще се  извършват редовни проверки, за да се гарантира правилното функциониране на дозаторите  за сапун и дезинфектанти.  

•  Ще се увеличи честотата на почистване  на общите  площи. Ежечасово  ще  се дезинфекцират  всички контактни повърхности  в общите части като дръжки на врати, бутони на асансьори, парапети, плотове  на рецепцията, обществени тоалетни.

• Шезлонгите и масичките около басейна и плажа ще се дезинфекцират регулярно, като всяка вечер щателно ще се почистват и дезинфекцират плажната зона  и басейна.  

• Плажните кърпи ще се раздават от станции  срещу плажни   карти,  съгласно епидимичните мерки за безопасност, на които също ще  има дезинфектант за ръце, а картите ще се дезинфекцират  ежедневно.

• По-няколко пъти  на ден  ще  се  затварят:  детските площадки и клубове, фитнес залата,   за основно почистване и дезинфекция. Ще се ограничи броя на гостите в тях. Всяка вечер тези зони също ще бъдат щателно почиствани и  дезинфекцирани, съгласно  хигиените  планове на Ecolab.

• В перално стопанство работниците ще носят маски и ръкавици, спазвайки  дистанция. Програмите за изпиране ще са минимум на 60 градуса с добавяне на  почистващ препарат и дезинфектанти на  Ecolab.
  
 
• Основна дезинфекция ще се извършва всяка вечер на всичките алеи и пейки в комлекса, амфитеатъра, КПП –та, зоните за отдих и др.


Анимация:
• Спазване на социална дистанция при провеждането на спортни занимания и игри на открито.
• Дезинфекция на спортните уреди и материали преди и след употреба.
• Цялостно дезинфекциране на детския клуб.
• Организиране на повече занимания, игри и спортни мероприятия на открито.
• Спазване на социална дистанция при провеждане на вечерната Анимационна програма, партита на плажа и на басейна, шоу програми, танцови вечери и др.

 
Ресторанти и барове
 •  На всички входове в обектите ще се поставят станции за дезинфекция на ръце на Ecolab.

 • Ще бъдат направени модификации в обслужването с храни и напитки:  В основните ресторанти  храната ще се раздава  от готвачи на различните станции,  спазвайки  правилата за социално дистанциране и безопасност. Бюфетите  ще са преградени с прозрачни    прегради и госта ще може само да посочва конкретното ястие.

 • За спазването на  мерките за социално дистанциране и предотвратяването на струпване на  много хора в основните ресторанти по време на храненията,  ще се определят  часови пояси  за гостите  според  номер  на  стая или етаж.     

• Ще бъде  обозначен  с указателни табели, стикери  и ограничители еднопосочния поток  за преминаване на гостите покрай бюфета, както и спазването на социална дистанция.

• Ще се  увеличат предлаганите ястия на шоу кукинг бюфетите. Ще се запази богатото разнообразие на  предлаганите храни  и напитки.

• В А-ла-карт ресторантите ще бъдат спазени всички  епидемични изисквания и техния капацитет  на обслужване ще бъде завишен максимално.  

• В ресторантите и баровете няма да има станции на самообслужване. Гостите  ще могат  да се възползват и от услугата  рум-сервиз по стаите, срещу заплащане.

• Основно почистване и дезинфекция ще се извършва преди  и след  всяко хранене в  търговската зала  и текуща дезинфекция  на всички контактни повърхности (бюфети, дръжки на врати, маси, столове, детски столчета, прегради) съгласно  хигиенните  планове на Ecolab, които ще се регистрират в разработените чек листи за ресторанти и барове.

• Ресторантите и баровете ще работят с намален капацитет, за да осигурят адекватно пространство и социално отдалечена обстановка между масите,  съгласно изискванията  и след всеки гост ще бъдат дезинфекцирани.

• Обслужващият персонал във всички  барове и ресторанти е подсигурен с  лични предпазни  средства - маски/шлемове и ръкавици. Ще бъде проведено допълнително обучение по всички  стандарти  и процедури   за почистване и дезинфекция от представител на Ecolab, съгласно план-програмата  за обучение, включително  строгите  протоколи за миене на ръце, ежедневен здравен скрининг и проверки на температурата.

• В утвърдения  регистър на почистващите и дезинфекциращи препарати в обектите за хранене   се използват само продукти  на Ecolab със съответните  разрешителни, сертификати и информационни листи за безопасност при тяхното използване.  

• Всички доставчици  на хранителни продукти, консумативи и услуги  ще бъдат допускани в обекта след  регистрация във „формуляра за външни посетители, спазвайки всички противоепидемични изисквания.



• Стремим се непрекъснато да повишаваме степента на безопасност на реализираните храни и напитки като проучваме, изучаваме и анализираме всички потенциални опасности, свързани с производството, съхранението и реализацията на кулинарни продукти. Всички известни данни за потенциалните опасности включително COVID 19. За подобряване на свойствата на произвежданата кулинарна продукция се проучват и използват, както световния опит така и новите открития в познанието възникване на опасностите.

• Ние поддържаме  високо квалифициран, специализиран и мотивиран персонал. Ние се стремим всеки служител да осъзнава важността на своите действия по отношение безопасността на произвежданите и реализирани продукти за предпазване на здравето на нашите гости.

• Осъществява се засилено прилагане на  всички  процедури  от вече  интегрираната    система за управление на качеството и безопасност на храните, съответстваща на изискванията на EN ISO 9001:2015 и системата НАССР, разработвайки  нови работни процедури и задължителни обучения  по отношение на насоките и информацията, от различни здравни организации, като  Световната здравна организация (СЗО),  Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) и  местните органи за обществено здраве.
 
Висшето ръководство на ДЮНИ насърчава поддържането на фирмена култура, която приема здравето и безопасността на персонала и гостите на комплекса като неразделна част от управленската философия и се ангажира да осигури адекватни ресурси за изпълнение на поставената цел – постигане на качество и здравословни и безопасни условия.


Ако тази статия ви е харесала, моля харесайте ни във ФБ – CalistoTours

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ https://www.calisto.bg/
 
Всички новини

Дестинации