София, кв. Лозенец
ул. Цанко Церковски 67, вх. В, ет. 4, ап. 8
0878 31 79 41, 0887 600 869, 02 9461263
www.calisto.bg e-mail:office@calisto.bg

Екскурзия до Португалия със самолет - Отстъпка за ранно записване 3%

Продължителност: 8 дни / 7 нощи

Вид транспорт:
Комбиниран транспорт

Маршрут: Самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки

Дати на отпътуване: 29.09.2020

Оферта №: Е-239

Цена от: 1607.69 лв.


Дата Цена Запитване
29.09.2020 от 1607.69 лв. запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София - Лисабон
Отпътуване за Португалия с полет София – Лисабон. Трансфер до хотела в Лисабон. Нощувка.

Ден 2 Лисабон – Обидош – Алкобаса –Назаре –Баталя - Порто
Закуска. Отпътуване за Обидош. Продължаваме към манастира „Света Богородица от Алкобаса“ с впечатляваща архитектура и учудващо красиви помещения, които ни връщат в Средновековието. Отпътуване към Назаре, където океанът среща брега с огромни вълни. Назаре е най-известното рибарско селище в Португалия, а местните рибари и до днес използват дървени лодки, украсени по начина, по който са изглеждали и лодките на предците им. Свободно време за обяд в Назаре. Денят продължава с посещение на един от най-впечатляващите и оригинални със своята готическа архитектура манастири в Баталя - Санта Мария да Виктория. Този удивителен паметник на църковното и архитектурното изкуство е тясно свързан с вековната история на страната. Продължаваме към Порто. Настаняване в хотел в града. Нощувка.

Ден 3 Порто
Закуска. Туристическа програма в Порто – градът на сините плочки и сините мозайки, на рубиненото вино – Портвайн, превърнало се в символ на страната. Един от най – старите градове в Европа, Порто е уникална симбиоза от древност и съвремие. Ще видим най-високата камбанария в Португалия – „Торе душ Клерикуш“ - символ на Порто, Централният площад "Либердаде" с паметника на португалския владетел Педро ІV, Кметството с часовниковата кула, мостовете над река Дауро, Катедралата. Посещение на винарска изба и дегустация на традиционния портвайн /10 EUR/. Разходка в крайбрежният район Рибейра. Това е историческият център на Порто, обект под закрилата на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Порто – Авейро – Коимбра – Лисабон
Закуска. Отправяме се към Авейро - град носещ очарованието на иберийския полуостров – красив, цветен и пълен с неочаквани дестинации. Разходка в града. Посещение на светилището Фатима – едно от най-известните места за поклонение в света; на мястото, където се явила Дева Мария се издигат Базиликата и Капелата „Даш Апарисиош”. Днес градчето Фатима представлява огромен площад, застлан с мраморни плочи. Продължаваме към Коимбра, която все още носи частица от достолепието на функцията си като столица на страната през Средните векове. Това, с което е най-прочут градът обаче, е Университетът в Коимбра – най-старият в Португалия и един от най-старите в света. Ще посетим прочутата барокова библиотека на университета; параклиса Свети Михаил; университета, настанен в средновековния кралски дворец. Следва разходка в португалската Венеция-градчето Авейру. Типичните за града лодки, каналите и цветните къщи създават атмосфера, с която малко други градчета ще успеят да ви очароват. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел. Нощувка в Лисабон.

Ден 5 Лисабон – Сетубал и Евора (по желание) – Лисабон
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сетубал и Евора. Сетубал е едно от най-важните пристанища по атлантическото крайбрежие, прекрасен град, съчетал различни архитектурни стилове. Продължаваме към Евора. Пешеходна разходка в Евора - градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: руините на Римския храм; Романско-готическа катедрала; Параклисът с костницата; Университетът. Връщане в хотела в Лисабон. Нощувка.

Ден 6 Лисабон – Кабо де Рока – Кашкаиш - Ещорил (по желание) – Лисабон
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кабо де Рока, Кашкаиш и Ещорил. Фото-пауза пред най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина в Ещорил - романтично градче на Португалската Ривиера. Време за кафе в емблематичния курорт Кашкаиш - парченце португалска магия, на брега на Атлантическия океан. Ще се насладим на елегантните пешеходни улици, кокетни кафенета и луксозни вили. Следва запознаване с португалското наследство с една незабравима културна, романтична и не на последно място – духовна, разходка из Синтра/ЮНЕСКО/. Ще посетим Националният дворец, построен през Средновековието като лятна резиденция на маврите. В свободното време можете да се изкачите до замъка Пеня, кацнал върху красив масив от скали с овални форми - толкова странни, че са като приказни. Преди връщането ни в Лисабон хапнете кейжада де Синтра - местен сладък специалитет със сирене и канела. Нощувка в Лисабон.

Ден 7 Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Фигейра“ и „Комерсио“, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем“ и манастира „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 8 Лисабон – София
акуска. Трансфер до летището за полет Лисабон – София


Лисабон, Обидош, Алкобаса, Назаре, Баталя, Фатима, Порто, Абейру, Коимбра, Сетубал и Евора (по желание), Кабо де Рока, Кашкаиш и Ещорил (по желание)
 

Маршрут по програма Екскурзия до Португалия:Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София – Лисабон

11.45

14.05

София

 

Лисабон – София

14.45

20.40

Лисабон

 

 

 Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

  • 7 нощувки в хотели 3*: 2 нощувки в Порто и 5 нощувки в Лисабон;
  • 7 закуски в ресторанта към съответния хотел;
  • Самолетен билет София – Лисабон – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 10 кг. + 8 кг. ръчен;
  • Туристическа програма в Транспорт с комфортен автобус;
  • Доплащане за настаняване в единична стая – 195 евро / 381 лв.
  • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ с покритие 5000 евро за 8 дена за лица на възраст до 70г. – 8 лв; за лица на възраст от 70г. до 85г. – 19 лв;
  • Целодневна екскурзия до „Сетубал и Евора“ при минимум 25 души – 35 евро
  • Целодневна екскурзия до „Кабо де Рока – Кашкаиш – Ещорил“ при минимум 25 души - 35 евро Застраховка „Отмяна на пътуването“