София, кв. Лозенец
ул. Цанко Церковски 67, вх. В, ет. 4, ап. 8
0878 31 79 41, 0887 600 869, 02 9461263
www.calisto.bg e-mail:office@calisto.bg

Екскурзия Москва - ВИП

Продължителност: 9 дни / 8 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София-Москва-София

Дати на отпътуване:

Оферта №: Е-19

Цена от: 2280 лв.


Резервирай
Екскурзия МОСКВА 
Отстъпка 70 лв за ранно записване до 31.01.2020!
06.07 -14.07.2020
9 дни/ 8 нощувки

Ден 1/ 06.07.2020    София – Москва
Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел “КомплексИзмайлово“  https://izmaylovo-hotel.ru   Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции http://www.kremlin-izmailovo.com/

Ден 2/ 07.07.2020    Москва   
След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир,  съвременния район - Москва Сити. 
Посещение на „Христос Спасител”  – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Храмът на Христос Спасител е построен в знак на благодарност към бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко по време на войната срещу Наполеон през 1812 г. Фотостоп на панорамната площадкатана „Воробьевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. 
Посещение на  Киностудио Мосфилм — Московския Холивуд.
„Мосфилм“ е най-голямата руска и съветска кинокомпания и сред най-големите кинокомпании в света. Зарожден ден на Мосфилм се смята 30 януари 1924 година. За 90 години от дейността на „Мосфилм“ са заснети над 2500 филма, много от които влизат в златния фонд на световното киноизкуство и получават международни награди на кинофестивали.
В различни години тук са работили много прочути режисьори като Александър Довженко, Сергей Айзенщайн, Михаил Ром, Сергей Бондарчук, Андрей Тарковски и много други.
Продължение на автобусна обзорна програма: Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовски проспект, Пушкински площад, Мост на Багратион, Новия Арбат и др.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. 
С 62-те си зали и 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, нощувка.
По желание екскурзия: Най-красивите метростанции в Москва, понякога наричани "Подземни дворци"

Ден 3/ 08.07.2020     Москва 
След закуска, заминаване в центъра на столицата за екскурзия по Червения площад:
Мавзолеят на Ленин, Църквата Василий Блажений, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков.
Посещение на  църквата „Василий Блажени” - с кръглите, оцветени куполи църквата прилича на замък
от приказките. Построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите и превземането на Казанското ханство, владяно от бившата Златна орда на монголите.
Днес църквата е едно от архитектурните чудеса на света.
Разходка в новият парк «Зарядие».  Летящият мост в парка «Зарядие» е наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина - 244,4 метра представлява 70-метрова конзола без нито една опора и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и Москва река на височина 15 метра. Строителството на този мост струва 860 млн рубли. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка.
Посещение на «Палатите на боляри Романови», това е единственият музей в Русия, който запознава посетителите с  всички страни на патриархалния живот на московските боляри от XVI-XVII в. Тук ще видите пресъздадени интериори на жилищни и стопански помещения,  мебели от това време, обзавеждане на къщи, облекло и прибори, керамични печки, сандъци, стари книги, тъкани и др. Свободно време за обяд.
След обяд в 14:30 Филм 5D «Полет над Москва» - уникална екскурзия по столицата, възможност да погледнем на огромния мегаполис  от височината на птичи полет.  4416 км е общата дължина на всички московски улици и магистрали. Това е по-голямо от разстоянието Москва - Иркутск. За това пътешествие ще трябва повече от един месец! Филмът «Полет над Москва» ви позволява да направите уникално пътуване, да видите всички основни забележителности на града за по-малко от половин час!
Болшой театър е най-големият в Русия и един от най-значителните в света театри за опера и балет. За начало на театъра се смята 1776 г. Екскурзия „Болшой театър” – едно уникално театрално пътешествие, което ще Ви запознае с изключителния архитектурен паметник и символ на Русия – Болшой театър, той е проект на архитекта Джоузеф Бове.  
Ще се потопите в царството на операта и балета, където Чайковски за първи път представя „Лебедово езеро”, а величественият интериор с позлатени ложи, червен плюш, меки кресла, изящен таван... ще ви плени.
По желание уникално шоу – фолклорна програма «Удивителна Русия» с включена вечеря с голямо разнообразие на блюда и неограничено количество алкохол. На сцената ще видим  оригиналните изпълнения на най-добрите национални групи, танцьори, певци и актьори от различни региони на Русия. Голямо разнообразие на етнически костюми и народна музика ще покажат културата и автентичността на народите на Русия! Това е истинско музикално пътешествие по безкрайните простори на Русия! 
Връщане в хотела.
* За тези, които не желаят шоу с фолклорна програма – трансфер до хотела.

Ден 4 / 09.07.2020   Москва 
Закуска.  Посещение на музея  на изящните изкуства „Пушкин”, един от най-богатите музеи в Москва. Музеят включва и богати колекции от древногръцки скулптури, както и творби на Рембранд, Рубенс и италиански майстори на Ренесанса. Една от най-интересните части на музея е колекцията картини, откраднати от нацистите по време на Холокоста, но в последствие попаднали в ръцете на съветските войници. Тук ще видите творби на Реноар, Ван Гог и др.
Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Почивка за обяд / кафе.
Посещение на телевизионната кула в Останкино  - най-високата сграда в Европа 540 м. Проектът е на дизайнера Николай Никитин. Името й идва от името на квартала, в който се намира – Останкино.
Качване със скоростен асансьор на наблюдателната площадка на 337 м височина,  за да видите невероятната  гледка към града от „птичи поглед” . Ще се запознаете с експозицията  посветена на историята и строителството  на телевизионната кула. Тя вече 50 години се счита за символ на столицата наравно с Кремъл и Болшой  театър. Нейният силует е разпознаваем от всички. Останкино е сърцето на Руската телевизия. От тук се излъчват 20 телевизионни канали и 24 радиа. Връщане в хотела.

Ден 5/ 10.07.2020  Москва
След закуска, посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията, посветен  на руската космонавтика - един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно -космическата техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическа станция. След обяд свободно време. 
Можете да посетите ВДНХ (самостоятелно) - Парк от съветската епоха ВДНХ (Изложение на постиженията на народното стопанство – ВДНХ от съкращението на руски). Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждане на селскостопанско изложение, а днес служи като съветски архитектурен музей на открито. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите. Във ВДНХ можете да посетите най-големия макет на Москва —http://1vmoskve.ru/samyiy-bolshoy-maket-moskvyi/
Вечерта - посещение на Московския цирк (по желание, самостоятелно)
Легендарният Московски цирк на Цветния булевард (Цветной Бульвар) е един от най-старите циркове в Русия. Основан преди повече от сто години през 1880 година, той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващи номера;
или цирк „Аквамарин”  на танцуващите фонтани;
или най-големия цирк на планетата „БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК” на проспект Вернадского.

Ден 6/ 11.07.2020 Москва 
След закуска, екскурзия в сърцето на Русия - Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485г. и завършва през 1495г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв.м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Неизвестния войник, ще видим смяна на почетния караул пред Вечния огън.
Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор построен през 1484 – 1489 г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIX в., а в иконостаса – икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек;  Успенската църква - главен храм векове наред на Руската държава. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната. Ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни.
Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, който е считан за една от най-зрелищните военни церемонии, придружен от президентския оркестър. 
Свободно време за обяд в „Охотный ряд” – верига на най-различни ресторанти.
Посещение на Оръжейната палата. Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, включват някои великолепни версии на яйцето "Фаберже" и царското облекло на Екатерина Велика и др.
Трансфер до речна пристан за качване на кораб за круиз по река Москва с кораб от флотилията на „RADISSON ROYAL” - 2,5 ч  (по желание) След  приключване на круиза – трансфер до хотела.
Яхтите  на флотилия «Radisson Royal» са съвременни кораби оборудвани с най-новите технологии, които осигуряват високо ниво на комфорт за всички гости.
Всички яхти са оборудвани с мощни безшумни двигатели и панорамни прозорци в салон-ресторанта. 
От борда на кораба  ще видим уникални гледки на всички основни забележителности на столицата: Кремъл, катедралата Васили Блажени и Христос Спасител, Паметникът на Петър I, небостъргачите на Москва-град.
Прекарайте една незабравима вечер на круиз сред нощните светлини на снежнобялата яхта, наслаждавайки се на романтиката от пътуването по Москва-река с разкошна вечеря, с исторически гледки на града и уютната атмосфера на борда! 
Маршрут:
Пристан «Хотел «Украйна» — Белия дом — Кметството на Москва — Площад на Европа (Киевска гара) — Новодевичи монастир — МГУ им. М.В. Ломоносова — Стадион «Лужники» — Воробьеви планини — „Нескучный Сад”— Централен парк Горки — Кримски мост — Храм на Христос Спасител — Московски Кремъл — Собор Васили Блаженни —парк «Зарядие» — Летящя мост — Небостъргача на Котелническата крайбрежна(обръщане) — Пристан «Хотел «Украйна»
* За тези, които не желаят круиз – трансфер до хотела.

Ден 7/ 12.07.2020  Москва – Коломенское – Царицино – Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или 
по желание екскурзия ЦАРИЦИНО – КОЛОМЕНСКОЕ. (10:00 -17:00) 
Посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина II. 
Разходка с електромобили 30 мин – доплащане на място около 200 руб на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтани и езера.
След обяд екскурзия в  Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век, с включено посещение на двореца на Алексей Романов.
Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г, наред с Московския Кремъл и Червения площад. Връщане в хотела и нощувка.
БОНУС! с водач на групата!  
21:00 – 23:00 ПО ЖЕЛАНИЕ посещение на вечерно светлинно шоу с фонтани – една феерия от цветове, светлини, музика и водни пръски! Фонтанът в Царицино е най-големия фонтан в Москва (предвижване самостоятелно с метро)

Ден 8/ 13.07.2020  Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно посещение на различни музеи, Московския аквариум, океанариум, планетариум, московски зоопарк и др. 
или  по желание  09:00 -12:00 екскурзионна програма „Москва-сити” – разходка по мост „Багратион” – издигнат от бетон и стъкло, носещ името на руския пълководец Багратион и Деловия център – известен със своите сгради и небостъргачи с уникална архитектура, всяка от които със собствено име. Кулминацията на екскурзията завършва с изкачване със скоростен асансьор с 8 м/cек до 89 етаж на легендарната „Кула Федерация Изток”.  „Кула Федерация“ е комплекс от два небостъргача в Москва, е най-високият небостъргач в Европа – с височина 374 м.  От наблюдателната площадка „PANORAMA 360”, Вие ще имате възможността да разгледате Москва от птичи поглед.
Входната такса включва: посещение на наблюдателна площадка (неограничено време), 
посещение на фабрика за сладолед с дегустация (неограничено количество), проекционно шоу за историята на Москва, развлекателна програма за деца, 1  професионално фото с панорамен вид на Москва– за спомен!
Можете да посетите Еко ресторант, можете да участвате в кулинарен майстор-клас с професионални готвачи!
Забележка: 09:00 – 12:00 с българки гид и самостоятелно след това.

Ден 9/  14.07.2020      Москва – София
Ранен трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 08:20 ч. с полет на Аерофлот  SU 2060 за София. Кацане в София в 11:35 ч.  Край на програмата.
Група  06.07 – 14.07.2020 Цена на човек в двойна стая
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:         2 350 лв   
 
 
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!
ОТСТЪПКА  за  дете до 12 г  - 100 лв от пакетната цена!
Настаняване на дете до 12 г с двама възрастни на допълнително легло в двойна стая.
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
 
 • Самолетен билет София - Москва – София с директен полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23 кг, ръчен багаж до 10 кг;
 • Летищни такси 230 лв към 10.10.2019  (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • нощувки +7 закуски на блок маса в хотел„Комплекс Измайлово”/стандартни реновирани стаи в Москва;
 • Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Васили Блажени и храма на Христос Спасител;
 • Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Успенска, Архангелска, Благовещенска църкви;
 • Посещение на  Киностудия Мосфилм — „Московския Холивуд”  http://1vmoskve.ru/kinostudiya-mosfilm-moskovskiy-gollivud/;
 • Разходка в новият парк «Зарядие»;
 • Филм 5D «Полет над Москва»;
 • Екскурзия „Болшой театър”;
 • Посещение на Оръжейната палата;
 • Посещение на Третяковската  галерия;
 • Посещение на «Палатите на боляри Романови»;
 • Разходка по чаровните улички на Стария Арбат;
 • Посещение на музея  на изящните изкуства „Пушкин“;
 • Посещение на телевизионната кула в Останкино;
 • Посещение на Музея Космонавтиката и авиацията (10:00 – 13:00)http://www.kosmo-museum.ru/;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро; 
 • Туристическа виза - 120 лв за български граждани;
 • Доплащане за единична стая - 220 лв;


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 • Екскурзия „Най-красивите метростанции в Москва” (при мин. 10 човека)  – 10 € на човек;
 • Вечеря с руска национална кухня и фолклорна програма «Удивителна Русия» 19:30 – 21:30  (при мин. 15 човека) – 55 € на човек;
 • Екскурзия до Царицино и Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов с включени трансфери, с водач / с български гид  (при мин. 15 човека) – 90 лв;
 • Изкачване на небостъргача в Москва-СИТИ, наблюдателната площадка PANORAMA 360” с включен трансфер до Москва-СИТИ (09:00- 12:00), с водач / с  български гид  (при мин. 15 човека)  - 45 €;
 • Посещение на Московски цирк или театър (по желание, самостоятелно) Информация при запитването.
 • Круиз по река Москва с кораб от флотилията на „RADISSON ROYAL” (Главна палуба/ Основна  зала)
  2,5 ч (19:00 – 21:30) с включени трансфери, с водач / без гид  (при мин. 15 човека):
1 варинат /без вечеря  Възр. 35 € / Дете 30 €
2 вариант/ с включена вечеря при група мин. 10 човек Възр. 150 €  
*деца  до 5 г - безплатно, ако детето не заема отделно пасажерско място.Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място

 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.

 • Застраховка „Отмяна на пътуване” и прекъсване на пътуването по неотложни независещи  от клиента причини – по желание;
 • Разходи за лични нужди.

Условия за записване: 

 • Копие от задграничен паспорт,валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;

 • Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;

 • ​Доплащането до: 30-35 дни преди датата на тръгване;

 • Най-късно 40 дни преди дата на отпътуване  предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза.
Анулационни условия:
 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
 • При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуванесе удържа в размер на внесения депозит;
 • При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване– 50% от общата стойност на пътуването;
 • При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електронна поща със задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:

 • За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;

 • ​Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайната датата на екскурзията;

 • ​За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето; 

Забележка:
 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/15 туристи. (при група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 150 лв на човек) В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 • Смяната на хотела с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Парад се извършва само при топло време, церемония на президентските полк е безплатна услуга, тя може да бъде анулирана, прехвърлена на друго място, време, дата, без предизвестие на туристите. Туристическа агенция не носи отговорност за възможни промени.
 • Курсът на рублата към лева 1.96лв (1 €)= 70 руб, който е заложен в програмата на екскурзията. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператор запазва правото да промени цената па пакета.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с  празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности. 
 • Туроператорът  не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
 • Туроператор не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
 • Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» 
 • Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.