calisto.bg

Кишинев, Киев, Одеса с 4 нощувки със закуски и 2 вечери от София

Продължителност: 5 дни / 4 нощи

Вид транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване: 22.06.2020, 27.07.2020, 01.09.2020, 16.09.2020, 19.10.2020, 09.11.2020, 14.12.2020

Оферта №: Е-291

Цена от: 460.80 лв.


Дата Цена Запитване
22.06.2020 от 460.80 лв. запитване
27.07.2020 от 460.80 лв. запитване
01.09.2020 от 460.80 лв. запитване
16.09.2020 от 460.80 лв. запитване
19.10.2020 от 460.80 лв. запитване
09.11.2020 от 460.80 лв. запитване
14.12.2020 от 460.80 лв. запитване

Кишинев - Киев - Одеса - Автобусна екскурзия за ценители от София, В. Търново и Русе

Ден 1
Отпътуване от София в 21:00ч. от паркинга пред Централна ЖП Гара (бивш Трафик Маркет) по маршрут: София - В.Търново - Русе. Транзитно пътуване през територията на Румъния към Молдова. Нощен преход

Ден 2
По обяд пристигане в столицата на Молдова - град Кишинев, описван като град на парковете и езерата, един от най-зелените в Европа. Молдова е земя на кръстопът на различни култури, на романската и славянската, населявана от бесараби, гагаузи, молдовци, украинци, румънци. Почти непозната за останалия свят, Молдова е една от последните „истински”, непроменени от туристическия поток, дестинации. Наситена със събития история, вековни традиции и ритъм на живот, неизменно следващ народните празници и обичаи, огласян от лиричната песен „дойна” и освен това манастирски комплекси и крепости, и изненадващо добро вино – Fataesca Negra, Galbena, Plavai. В гостилниците опитайте гювеч или мамалига.
Настаняване в Хотела. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание:  Туристическа програма в Кишинев – Свещените порти, Стария град с Катедралата, Националния музей и като град на културата Кишинев впечатлява с многобройните си театри, Операта, Балета и др. В Кишинев българските туристи могат да се запознаят с паметници, свързани с българската история и по-точно с историята на националното освободително движение и с войната от 1877 / 78 . Това са:паметника на Христо Ботев (1977), паметника на българските опълченци, параклис (свързан с руско-турската освободителна война), къщата, където е живял Христо Ботев, мемориалната плоча поставена на мястото на формиране на три дружини български опълченци и барелефа на мястото, от където войниците са се отправяли на път към бойното поле по време на руско-турската война 1877/78 довела до създаването на Третата българска държава. Вечеря. Нощувка в Кишинев.

Ден 3
Закуска
. 07:00ч. Отпътуване за Украйна- необятна земя между гористите Карпати и низините, Черно и Азовско море и р.Днепър. Съхранила културната си идентичност, завладяваща с вихрения танц гопак и напевната мелодия на бандурата, страна с пълна с обрати история.
След обяд пристигане в столицата на Украйна – гр. Киев, наричан "Майка на руските градове", красиво разположен по бреговете на р. Днепър. Настаняване в хотел. Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на руски език включваща: една от най - живописните улици на Киев – „Андреевский спуск”, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква "Богородица Пирогоща", Гостинный двор, Киево-Магилянската академия, Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски – Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор (Този обект е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО - 1990), Золотые ворота, Националния оперен театър, носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и неговия паметник, главния корпус на Университета. Свободно време за разходка по най-известната търговска улица на Киев – Kрещатик. Нощувка в Киев.

Ден 4
Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Посещение с местен екскурзовод на Киево – Печорската Лавра, национален религиозен и архитектурен комплекс (Този обект е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО - 1990) времетраене 2,5 часа, един от най-старите пещерни манастири, посветен на Св. Богородица, разположен бреговете на р. Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. Разделен е на две части: Долна и Горна Лавра. Тук се намират нетленните мощи на редица светци и монаси.
Екскурзии по желание: Екскурзия до Пирогово – музей под открито небе, пресъздаващ народния бит, култура и архитектурни стилове от различни области на Украйна. Музеят е разположен на обширна хълмиста територия в покрайнините на столицата и представя над 300 уникални експоната и архитектурни реликви – стари селски къщи, дървени църкви, вятърни мелници и др.
След обяд свободно време.
Екскурзии по желание: По желание разходка по река Днепър с туристическо корабче ”Панорама на Киев” /времетраене около 1,30ч. /.
Екскурзии по желание: По желание вечеря в битов ресторант с национална кухня. Нощувка в Киев.

Ден 5
Закуска.
Сутринта отпътуване. По обяд пристигане в Одеса – перлата на украинското Черноморие с най-прочутото пристанище.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Панорамна-пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на руски език.  Административният център – разположен на Приморския булевард и едно от най- красивите кътчета на града, откъдето морското пристанище се спуска знаменитата Потьомкинска лестница, ул. Дерибасовска, Приморския булевард, двореца на Граф Воронцов и паметника на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика, Националния Театър за Опера и Балет, Одеския Археологически музей. В Одеса също има паметна плоча на Христо Ботев, а през 2009 е открит и паметник на поета-революционер на площад Прохоровский.
Екскурзии по желание: По желание, вечеря в ресторант с национална кухня и музика на живо ( включва вечеря с тристепенно меню, алкохолна и безалкохолна напитка по 1 брой). Нощувка в Одеса.

Ден 6
Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Тур "Одеса – град на различни религии" ( включва транспорт и екскурзоводско обслужване на руски език) - посещение и разглеждане с професионален екскурзовод на храмове и обители, представящи религията и културата на отделните народи, оставили следи в развитието на града – Арменска църква, Арабския културен център, Синагога, Гръцка църква, Католически и Лутерански храм и Катедралата на Одеса (Преображенски храм) - най-големият православен храм в града с близо 3 вековна история.
След обяд отпътуване за България. Нощен преход.

Ден 7
Пристигане в България преди обяд.

Автобусна екскурзия до Кишинев, Киев, Одеса с 4 нощувки, закуски и 2 вечери от София, В. Търново и Русе

Възможност за отпътуване по маршрути от: 
1/  Кърджали, Хасково, Ст. Загора, казанлък, Габрово, В. Търново и Русе при минимум записани 40 човека
2/  Варна, Шумен, Търговище, Разград и Русе при минимум записани 40 човека
3/  Гоце Делчев, Велинград, Пазарджик, Пловдив, Ст. Загора, В. Търново и Русе при минимум 40 човека 
 

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Кишинев в хотел 2/3*;
 • 2 нощувки със закуски в Киев в хотел 2/3*;
 • 1 нощувки със закуска и вечеря в Одеса в хотел 2/3*;
 • Пътни, магистрални и гранични такси по маршрута Румъния, Молдова и Украйна
 • Водач от фирмата организатор.
 • Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни са БЕЗПЛАТНИ; 
 • Градски такси за хотелите по маршрута 8.00 евро / 15.65 лева на човек (заплаща се задължително към пакета); 
 • Медицинска застраховка с Асистанс 12 лева на човека за целия период за лица над 65г 24 лева;
 • Застраховка „Отказ от Пътуване" - предлага се срещу допълнително доплащане;
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Кишинев - 30 лв /при минимум 25 туристи/
 • Панорамна обиколка на Киев с местен екскурзовод на руски език - 34 лв /при минимум 25 туристи/;
 • Посещение на Националния Киево – Печорски архитектурен комплекс Лавра с местен екскурзовод - 38лв. /при минимум 25 туристи/;
 • Екскурзия до Пирогово – музей под открито небе - 34 лв /при минимум 20 туристи/;
 • Разходка по река Днепър с туристическо корабче ”Панорама на Киев - 40 лв /при минимум 25 туристи/;
 • Вечеря в битов ресторант с национална кухня - 76 лв /при минимум 15 туристи/;
 • Панорамна обиколка на Одеса с местен екскурзовод – 30 лева. /при минимум 25 туристи/;
 • Вечеря в заведение с национална кухня и музика на живо – 50 лева (включва тристепенно меню, 1 безалкохолна и 1 алкохолна напитка); /при минимум 25 туристи/;
 • Тур "Одеса – град на различни религии" - 40 лева; /при минимум 25 туристи/;
 • Разходи от личен характер и музейни такси.

Дестинации