calisto.bg

Екскурзия до Кападокия

Продължителност: 5 дни / 4 нощи

Вид транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване: 17.06.2020, 15.07.2020, 12.08.2020, 03.09.2020, 17.09.2020, 14.10.2020, 04.11.2020

Оферта №: Е-322

Цена от: 400 лв.


Дата Цена Запитване
17.06.2020 от 400 лв. запитване
15.07.2020 от 400 лв. запитване
12.08.2020 от 400 лв. запитване
03.09.2020 от 400 лв. запитване
17.09.2020 от 400 лв. запитване
14.10.2020 от 400 лв. запитване
04.11.2020 от 400 лв. запитване


Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие с нас!

1 Ден: София - Истанбул - Анкара (990км) 05:00 ч.- Отпътуване  от  София, около 06.30 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Дневен преход през Истанбул към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*.
По желание: Вечеря в хотела. Нощувка.

2 Ден: Анкара - Солното езеро /Туз гьол- Кападокия (320 км) 
Закуска в хотела.
Програма по желание: Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара .Крепостта– това е най – старата част на града в който се намира музуя на Анадолските цивилизации. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации  признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита.Панорамно разглеждане на  Старата сграда на Парламента на Република Турция.
Към обяд отпътуване за Кападокия – „Земята на красивите коне”. По пътя преминаване през второто по големина езеро в Турция -  Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки . Пристигане в Кападокия. Настаняване.
По желаниe : Вечеря в хотела.
Програма по желание: 20:00 ч. – Посещение на Турска вечер в автентичен ресторант. Богата програма с възможност да се запознаете с оригинални фолклорни танци от региона на Анадола. В цената са включени напитки и ядки,мезета /няма включена вечеря/. Нощувка.

3 Ден: Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар (100 км)
Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.
Програма по желание:  Целодневна екскурия на  Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 60 милиона години, след едновременното  избухване  на десетки вулкани /по големите от който са Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Посещение на Музея на открито в Гьореме  /Голям комплекс от скални църкви  - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в.  В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците.Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание.
По желание: Вечеря в хотела. 
Програма по желание:– Посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.

4 Ден: Кападокия  - Деринкую - Ъхлара - Истанбул (750 км) 
Закуска в хотела. Отпътуване от Кападокия :  Разглеждане на подземния град Деринкую - има входна такса /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за хранителни продукти . За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване  към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване за Истанбул. 
Пристигане в района на Истанбул и настанявнае в хотел. Нощувка.

5 Ден: Истанбул - Одрин - София (580 км)  Закуска в хотела. Посешение на българската желязна църква Св. Стефан в Истанбул.  Отпътуване от Истанбул за Одрин.  Пристигане в  Одрин. Възможност за разходка в старата османска столица. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България  около полунощ.

Кападокия 2020г. - страната на феите с 5 дни / 4 нощ. с дневен преход от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково
 

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус 2/3* или микробус;
 • нощувки с 4 закуски в стая с две легла в хотели 3*, съответно:
 • нощувка в Анкара на база закуска в хотел 3*;
 • нощувки в Кападокия на база закуска в хотел 3*;
 • нощувкa в Истанбул на база закуска в хотел 3*; 
 • Посещение на соленото езеро Туз гьол възможност за снимки;
 • Посещение на българската желязна църква Св. Стефан в Истанбул. 
 • Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум " TURKOAZOO" (без включена входна такса);
 • Посещение на Одрин; посещение на джамията „Селимие” в Одрин; Възможност за посещение на одринската „Капалъ Чаршъ” (самостоятелно);
 • Придружител от фирмата организатор по време на пътуването;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Входните такси за музеите: музея на цивилизациите в Анкара; Крепостта „Ючхисар”; музея „Гъореме”; долината „Зелве”; подземния град „Дерин Кую”;
 • Входните такси за музеите е препоръчително да бъдат заплатени при резервация; 
 • Пътни, магистрални и гранични такси Истанбул, Анкара, Кападокия / Турция - 60 лева на човек (задължително доплащане);  
 • Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолските цивилизации (входната такса за музея на анадолските цивилизации се заплаща допълнително).
 • Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден ( заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
 • Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия;
 • 3 вечери по маршрута; 
 • Екскурзии в Кападокия;
 • Посещение на турска вечер с фолклорни танци;
 • Входната такса за аквариума „Turkoazoo” 
 • Полет с балон над Кападокия ;
 • Разходи от личен характер.

Дестинации