calisto.bg

Индия на изобилието и разкоша - приказка за махарани и махараджи

Продължителност: 12 дни / 10 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Делхи – Удайпур - – Ранакпур – Джодпур – Пушкар - Джайпур - Фатехпур Сикри – Агра - Делхи - София

Дати на отпътуване: 24.10.2020, 13.02.2021, 23.10.2021

Оферта №: Е-312

Цена от: 2998 лв.


Дата Цена Запитване
24.10.2020 от 2998 лв. запитване
13.02.2021 от 2998 лв. запитване
23.10.2021 от 2998 лв. запитване
Програма
Осмелете се да предизвикате сетивата си и се потопете в контрастите на Индия. Ще ви отведем в цветни градове, ще ви срещнем с непознати герои и ще ви повозим на слон. Индия крие богатства, които ще се разкрият само пред смелите.
Изживейте своята собствена приказка в дворците и крепостите на Раджастан!

ПРОГРАМА :
Ден 1 : София – Индия/ Делхи
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.

Ден 2 : Делхи (закуска, обяд и вечеря)
Пристигане на летище Ню Делхи. Посрещане от местния екскурзовод. Следва целодневна обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Посещение на Кутаб Минар – най-високото в света тухлено минаре. Разглеждане на джамията Джама Машид – най-голямата в Индия и Червената крепост, разположена на брега на свещената река Ямуна, построена от шах Джахан. Обяд. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 : Делхи – Удайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Удайпур – Белия град. Настаняване в хотел. Обяд. Следобяд възможност за разходка с корабче по езерото Пичола /по желание срещу доплащане/ – изкуствено сладководно езеро, създадено през 14 век, сред което блести белият Езерен дворец, лятната резиденция на махараджата на Удайпур, построен през 18 век и посрещал бележити гости като кралица Елизабет, Жаклин Онасис, Роджър Мур и др. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 4 : Удайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Обиколка на Удайпур, наричан още Градът на Зората и “Източната Венеция”. Посещение на Градския дворец – най-внушителния дворцов комплекс в Раджастан, разположен на брега на езерото Пичола, чието строителство започва през 16 век и продължава през следващите 3 столетия. За разлика от други градове, където строги цитадели зорко пазят кралските дворци, в Удайпур елегантният дворец кротко се оглежда в изумрудените води на езерото. От всички царствени особи в Раджастан единствен махараджата на Удайпур е имал правото да носи титлата “махарана”, белег за голям престиж, което може би се обяснява с легендата, че семейството му произлиза от...слънцето. Посещение на Храма Джагдиш – красив хиндуистки храм от 17 век. Обяд. Посещение на Сахелион Ки Бари – прекрасен парк с фонтани, беседки, езерца с лотуси, създаден от махараджата на Удайпур за принцесата и нейната свита. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 5 : Удайпур – Ранакпур - Джодпур (закуска, обяд, вечеря)
Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане в Кернс, посрещане, трансфер до хотела в Кернс. Настаняване и свободно време за плаж и почивка. Нощувка в хотел Hilton Cairns 5* или подобен.
 
Ден 6 : Джодпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на крепостта Мехрангарх, главозамайващо орлово гнездо, кацнало на скалите на 100 м височина. Наречената “Великолепна” крепост от 17 век е една от най-импозантните в Индия, която е приютила зад високите си стени богато украсен дворец, даващ ни представа за живота и богатствата на махараджите. Като че ли най-вече там намира своя израз рицарският дух на тези принцове, обезсмъртен в миниатюрите от местната школа. Посещение на Джасвант Тада – великолепните гробници на принцовете, изваяни от бял мрамор. Обяд. Следобяд посещение на село на племето Бишнои – общност от природопоклонници, за които всички живи създания имат еднакво право на живот и използване на природните блага. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 : Джодпур – Пушкар – Джайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Пушкар – град, възникнал според легендата от лотусов цвят и един от петте поклоннически центрове за вярващите хиндуисти. Посещение при Свещеното езеро с къпещите се по гатовете вярващи и храма на бог Брама, построен през 14 век и единствения, посветен на бога на Съзиданието. Обяд. Отпътуване за Джайпур – Розовия град, боядисан в розово по повод гостуването на Уелския принц преди много, много  години. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 8 : Джайпур – Розовия град (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Изкачване със слонове до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите жени. Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от дялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата. Обяд. Обиколка на Джайпур, столицата на Раджастан, създаден от един махараджа - астроном и урбанист - в началото на 17 век. Градът поразява не само с красивите си дворци, паркове и крепостни стени, но и със забележителната си планировка, изразена в прави и широки улици, пресичащи се под прав ъгъл. Започваме с посещение на Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста солено, тъй като тарифите му са високи... Вечеря. Нощувка.
 
Ден 9 : Джайпур - Фатехпур Сикри – Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Агра, бившата столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Обяд по пътя и посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Попътно посещение и на Абанери, където се намира кладенеца Чанд Баори. Тази невероятна квадратна структура е построена през 9 век от крал Чанда с цел да събира и съхранява както подпочвени, така и повърхностни и дъждовни води. Има 13 етажа с по 3 500 тесни стъпала, подредени в съвършена симетрия, които се спускат към дъното с дълбочина над  30 метра. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 10 : Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”,  този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите -  всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Обяд. Посещение на Червената крепост. Изградена от червен пясъчник от Акбар като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателя на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 11 : Агра – Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Делхи. Обяд по пътя. Посещение на храма Акшардам – най-внушителният хиндуистки комплекс в страната. Огромните му размери (40 м височина, 84 м широчина, 96 м дължина) са причина да бъде включен в Книгата на Гинес за най-големия хиндуистки храм на планетата! Визитката му е направо впечатляваща: построен е само за 5 години с участието на 11000 доброволци, за строежа са използвани 12000 тона бял мрамор, а огромните мраморни плочи са били изпращани за обработка на 500 км от Делхи. На дълга 320 метра стена са инкрустирани статуи на 148 слона в естествен ръст, а само скулптурите на просветители, поклонници, животни и божествени персонажи наброяват 20000. Храмът е заобиколен от езеро, паркове и градини, най-интересната от които е с формата на лотус. Вечерта вастаняване в хотел в Делхи. Вечеря. Време за почивка и  късно освобождаване на стаите.
 
12 : Индия – София
Ранен трансфер до летището. Полет Делхи – София. Пристигане в София.
КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!
Цени:
 
Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 2998 лв. 3698 лв. 2998 лв.
Редони цени 3298 лв. 3898 лв. 3298 лв.
 
*Промо цените важат при направена резервация и 100% плащане на пакетната цена, както следва:
•          До 24.06.2020 за дата на отпътуване 24.10.2020г.
Хотели
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Делхи, Golden Tulip & Suites;
 • Удайпур, The Fern;
 • Джодпур, Zone By Park;
 • Джайпур, Man Singh;
 • Агра, Man Singh
Цената включва: 
 • Самолетен билет София – Делхи - София;
 • Летищни такси в размер на 396 Евро
 • Самолетен билет Делхи – Удайпур
 • Трансфери летище – хотел – летищe
 • 10 нощувки в хотели 4*, от които 2 нощувки в Делхи; 2 нощувки в Агра; 2 нощувки в Джодпур; 2 нощувки в Удайпур; 2 нощувки в Джайпур
 • 10 закуски
 • 10 обяда
 • 10 вечери
 • Разходка със слонове до крепостта Амбър в Джайпур;
 • Обиколка с местен екскурзовод на Делхи, Джодпур, Ранакпур, Удайпур, Пушкар, Джайпур, Фатехпур Сикри и Агра
 • Посещение на храма на Лотуса в Делхи
 • Посещение на храма Акшардам в Делхи
 • Посещение на кладенеца Чанд Баори
 • Посещение на племето Бишнои
 • Посещение на Тадж Махал
 • Всички входни такси на посещаваните обекти по програмата
 • Климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване
 • Водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
 • 4,94 % такси Индия
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец"
Резервация:
 • Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени
 • Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване
 • Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане
Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 20 туристи;
 • Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
 • Средно месечните температури през Февруари са около +25 до + 30 градуса по Целзий;
 • Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия.
Полетни детайли:
TK1032  SOFIST   1545  1710 
TK 716   ISTDEL   2020  0445     
TK 717   DELIST   0655  1130 
TK1031  ISTSOF   1445  1505 
 
Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
 • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
Цената не включва: 
 • Виза за Индия в размер на 195 лв.( заплаща се лично в посолството)
 • Такса обработка на виза – 40 лева( заплащат се задълженително в България)
 • Разходка с корабче по езерото Пичола в Удайпур - 25 евро( заплащат се на място)
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 78 лева ( заплащат се задълженително в България)
 • Бакшиши за слонове, тук-тук, носачи, WC и др - 19 лева (заплащат се задълженително в България)
 • Напитки;
 • Разходи от личен характер
 • Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. – 20.40лв (по 1.70лв на ден)
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” - за повече информация обадете се в офиса ни

Дестинации