calisto.bg

Екскурзия Саксонска Швейцария и Германия

Продължителност: 8 дни / 7 нощи

Вид транспорт:
Комбиниран транспорт

Дати на отпътуване: 28.08.2020, 18.09.2020, 16.10.2020, 06.11.2020, 11.12.2020, 01.01.2021

Оферта №: Е-340

Цена от: 1680 лв.


Дата Цена Запитване
28.08.2020 от 1680 лв. запитване
18.09.2020 от 1680 лв. запитване
16.10.2020 от 1680 лв. запитване
06.11.2020 от 1680 лв. запитване
11.12.2020 от 1680 лв. запитване
01.01.2021 от 1680 лв. запитване
Екскурзия Саксонска Швейцария 

С тази екскурзия на Калисто Турс ще посетите центъра на немското изкуство и култура с многобройни галерии и музеи – Лайпциг, град-микс от модерни постройки с исторически сгради. Ще видите църквата Св. Тома, в която капел майстор е бил самият Йохан Себастиян Бах и в която днес се намират тленните останки на великия композитор. След това ще посетите градът на най-стария германски замък – Майсен – средновековен саксонски град в центъра на богат винопроизводителен регион и дом на световноизвестния майсенски порцелан наричан „бялото злато“. Ще задоволите сетивата си от прекрасни гледки с целодневната екскурзия Саксонска Швейцария – национален природен парк и културно- историческа местност, разположена по долината на река Елба в планината Ерцгебирге, на югоизток от Дрезден – столица на провинция Саксония и важен промишлен център на Германия. Дрезден се намира на двата бряга на река Елба и гледката, която се открива, заслужено му дава името Флоренция на Елба. И накрая, но не напоследно място ви очаква неповторимият Берлин с Шарлотенбург – лятна резиденция на пруските крале, шикозната търговска улица Курфюрстендам, площад Потсдамер с първият в Европа светофар, първият градски парк в Европа – Тиргартен, сградата на Райхстага, Бранденбургските врата, площад Жандарменмаркт, Берлинската стена и др
Пакетни цени:
Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 11,99 г
1680 лева 1999 лева 1199 лева

ПРОГРАМА

Ден 1 
Полет София-Берлин. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор на Калисто Турс. Групов трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 
Закуска. Отпътуване за Лайпциг.  Екскурзия по града. Лайпциг е център на немското изкуство и култура, модерни постройки смесени с исторически сгради, известен също със своите галерии, музеи, забележителности и атракции. Обиколката включва църквата Св. Николай, главният площад, сградата на старото Кметство, църквата Св. Тома, в която капел майстор е бил самият Йохан Себастиан Бах и в която днес се намират тленните останки на великия композитор. Нощувка в Лайпциг.

Ден 3 
Закуска. Целодневна екскурзия до Майсен – градът на най-стария германски замък. Майсен е средновековен саксонски град в центъра на богат винопроизводителен регион и дом на световноизвестния майсенски порцелан наричан „бялото злато“.  Туристическата програма в Майсен включва посещение на първият замък в Германия, издигащ се на висок хълм над река Елба. Една от многото красиви забележителности на града е замъка Албрехтсберг, обявен за национален исторически паметник през 1977 година. В замъка се помещават красиви стенописи и изложба на порцеланови шедьоври. Отпътуване за Дрезден. Нощувка в Дрезден.

Ден 4 
Закуска. Целодневна екскурзия Саксонска Швейцария – национален природен парк и културно- историческа местност, разположена по долината на река Елба на югоизток от Дрезден, в планината Ерцгебирге и на границата с Чехия, от другата страна на която се намира областта Бохемска Швейцария. Саксонска Швейцария е популярна сред скалните катерачи със своите около 1000 откоса за катерене.
Нощувка в Дрезден.


Ден 5 
След закуска – екскурзия на Дрезден с посещение на Дрезденската картинна галерия. Дрезден е столица на провинция Саксония и е важен промишлен център на Германия. Дрезден се намира на двата бряга на река Елба. Заради гледката, която се открива, го наричат Флоренция на Елба, известен е с музеите и богатите колекции от живопис. Голяма част от забележителностите са били разрушени по време на Втората Световна война, но днес са възстановени и не спират да разкриват своето великолепие. Отпътуване за Берлин. Нощувка в Берлин.

Ден 6 
Закуска. Обзорна екскурзия на Берлин включва двореца Шарлотенбург – лятна резиденция на пруските крале, шикозната търговска улица Курфюрстендам, площад Потсдамер, един от най-оживените европейски площади преди Втората Световна война, където е бил сложен първият в Европа светофар, а днес се намират някои от най-модерните сгради в града, парка Тиргартен – първият градски парк в Европа, сградата на Райхстага, Бранденбургските врата, площад Жандарменмаркт, Берлинската стена и др. Нощувка в Берлин.

Ден 7 
Закуска. Свободен ден в Берлин с възможност за допълнителна екскурзия до Потсдам с посещение на двореца Сан Суси и парка (около 60 евро).  Дворецът Сан Суси е резиденция на пруските крале. Пруския монарх крал Фридрих Велики построява през 1745 г. кралски дворец, за който се казва, че е най-финият образец на рококо архитектурата. Нощувка в Берлин.

Ден 8 
Закуска. Трансфер до летището за полет Берлин-София.
 
  • Самолетен билет София-Берлин-София; Летищни такси;
  • 1 брой ръчен багаж до 8 кг;
  • Трансфери летище-хотел-летище;
  • Транспорт с комфортен автобус по програмата;
  • Настаняване за 7 нощувки със закуски в хотели 3*;
  • Туристическа програма с професионален екскурзовод на руски език;
  • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро (за лица над 65г. се доплаща) 
  • Допълнителни екскурзии – заплащат се на място;
  • Входни такси по обектите 
Забележки:
*Възможни са промени в реда на провеждане на екскурзиите, но всички описани в програмата ще се осъществят.
*Цената на екскурзията е калкулирана при стойност на самолетен билет в най-икономична класа и при изчерпване на седалките по тези цени може да се наложи доплащане за самолетен билет.

Дестинации