calisto.bg

Екскурзия Саксонска Швейцария и Германия

Продължителност: 8 дни / 7 нощи

Вид транспорт:
Комбиниран транспорт

Дати на отпътуване:

Оферта №: Е-340

Цена от: 1680 лв.


Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Германия


Екскурзия Саксонска Швейцария 

С тази екскурзия на Калисто Турс ще посетите центъра на немското изкуство и култура с многобройни галерии и музеи – Лайпциг, град-микс от модерни постройки с исторически сгради. Ще видите църквата Св. Тома, в която капел майстор е бил самият Йохан Себастиян Бах и в която днес се намират тленните останки на великия композитор. След това ще посетите градът на най-стария германски замък – Майсен – средновековен саксонски град в центъра на богат винопроизводителен регион и дом на световноизвестния майсенски порцелан наричан „бялото злато“. Ще задоволите сетивата си от прекрасни гледки с целодневната екскурзия Саксонска Швейцария – национален природен парк и културно- историческа местност, разположена по долината на река Елба в планината Ерцгебирге, на югоизток от Дрезден – столица на провинция Саксония и важен промишлен център на Германия. Дрезден се намира на двата бряга на река Елба и гледката, която се открива, заслужено му дава името Флоренция на Елба. И накрая, но не напоследно място ви очаква неповторимият Берлин с Шарлотенбург – лятна резиденция на пруските крале, шикозната търговска улица Курфюрстендам, площад Потсдамер с първият в Европа светофар, първият градски парк в Европа – Тиргартен, сградата на Райхстага, Бранденбургските врата, площад Жандарменмаркт, Берлинската стена и др
Пакетни цени:
Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 11,99 г
1680 лева 1999 лева 1199 лева

ПРОГРАМА

Ден 1 
Полет София-Берлин. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор на Калисто Турс. Групов трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 
Закуска. Отпътуване за Лайпциг.  Екскурзия по града. Лайпциг е център на немското изкуство и култура, модерни постройки смесени с исторически сгради, известен също със своите галерии, музеи, забележителности и атракции. Обиколката включва църквата Св. Николай, главният площад, сградата на старото Кметство, църквата Св. Тома, в която капел майстор е бил самият Йохан Себастиан Бах и в която днес се намират тленните останки на великия композитор. Нощувка в Лайпциг.

Ден 3 
Закуска. Целодневна екскурзия до Майсен – градът на най-стария германски замък. Майсен е средновековен саксонски град в центъра на богат винопроизводителен регион и дом на световноизвестния майсенски порцелан наричан „бялото злато“.  Туристическата програма в Майсен включва посещение на първият замък в Германия, издигащ се на висок хълм над река Елба. Една от многото красиви забележителности на града е замъка Албрехтсберг, обявен за национален исторически паметник през 1977 година. В замъка се помещават красиви стенописи и изложба на порцеланови шедьоври. Отпътуване за Дрезден. Нощувка в Дрезден.

Ден 4 
Закуска. Целодневна екскурзия Саксонска Швейцария – национален природен парк и културно- историческа местност, разположена по долината на река Елба на югоизток от Дрезден, в планината Ерцгебирге и на границата с Чехия, от другата страна на която се намира областта Бохемска Швейцария. Саксонска Швейцария е популярна сред скалните катерачи със своите около 1000 откоса за катерене.
Нощувка в Дрезден.


Ден 5 
След закуска – екскурзия на Дрезден с посещение на Дрезденската картинна галерия. Дрезден е столица на провинция Саксония и е важен промишлен център на Германия. Дрезден се намира на двата бряга на река Елба. Заради гледката, която се открива, го наричат Флоренция на Елба, известен е с музеите и богатите колекции от живопис. Голяма част от забележителностите са били разрушени по време на Втората Световна война, но днес са възстановени и не спират да разкриват своето великолепие. Отпътуване за Берлин. Нощувка в Берлин.

Ден 6 
Закуска. Обзорна екскурзия на Берлин включва двореца Шарлотенбург – лятна резиденция на пруските крале, шикозната търговска улица Курфюрстендам, площад Потсдамер, един от най-оживените европейски площади преди Втората Световна война, където е бил сложен първият в Европа светофар, а днес се намират някои от най-модерните сгради в града, парка Тиргартен – първият градски парк в Европа, сградата на Райхстага, Бранденбургските врата, площад Жандарменмаркт, Берлинската стена и др. Нощувка в Берлин.

Ден 7 
Закуска. Свободен ден в Берлин с възможност за допълнителна екскурзия до Потсдам с посещение на двореца Сан Суси и парка (около 60 евро).  Дворецът Сан Суси е резиденция на пруските крале. Пруския монарх крал Фридрих Велики построява през 1745 г. кралски дворец, за който се казва, че е най-финият образец на рококо архитектурата. Нощувка в Берлин.

Ден 8 
Закуска. Трансфер до летището за полет Берлин-София.
 
  • Самолетен билет София-Берлин-София; Летищни такси;
  • 1 брой ръчен багаж до 8 кг;
  • Трансфери летище-хотел-летище;
  • Транспорт с комфортен автобус по програмата;
  • Настаняване за 7 нощувки със закуски в хотели 3*;
  • Туристическа програма с професионален екскурзовод на руски език;
  • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро (за лица над 65г. се доплаща) 
  • Допълнителни екскурзии – заплащат се на място;
  • Входни такси по обектите 
Забележки:
*Възможни са промени в реда на провеждане на екскурзиите, но всички описани в програмата ще се осъществят.
*Цената на екскурзията е калкулирана при стойност на самолетен билет в най-икономична класа и при изчерпване на седалките по тези цени може да се наложи доплащане за самолетен билет.

Дестинации