calisto.bg

Екскурзия Русия - ПЕТЕРБУРГ и 4 дневен КРУИЗ: Талин - Стокхолм – Хелзинки

Продължителност: 9 дни / 8 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София-Петербург-Талин-Стокхолм-Хелзинки-Петербург-София

Дати на отпътуване: 07.08.2020

Оферта №: Е-24

Цена от: 2800 лв.


Дата Цена Запитване
07.08.2020 от 2800 лв. запитване
Екскурзия Русия - ПЕТЕРБУРГ и 4 дневен КРУИЗ:  Талин - Стокхолм – Хелзинки
 
Отстъпка 60 лв -  при записване до 31.03.2020!

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА:
• ЛИЦЕНЗИРАН БЪЛГАРСКИ ГИД В ПЕТЕРБУРГ И ПО ВРЕМЕ НА КРУИЗА!
• ИНДИВИДУАЛЕН АВТОБУС САМО ЗА БЪЛГАРСКА ГРУПА ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИ 
В СТОКХОЛМ И ХЕЛЗИНКИ!
•  ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ-КОРАБ  ВАСА – НАЙ-ИЗВЕСТЕН МУЗЕЙ В ШВЕЦИЯ! 

 
Ден 1/07.08.2020   София – Петербург
Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч и продължение за Санкт Петербург в 18:20ч. Кацане в 19:40ч, посрещане, трансфер и настаняване в хотел  
„Москва” 4* www.hotel-moscow.ru/ Нощувка.
 
Ден 2/ 08.08.2020    Петербург
След  закуска започва панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата - Зимния дворец, Марсово поле, Казанския събор и др., ще посетите Исакиевския събор, храма Възкресение Христово – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Свободно време за обяд .Посещение на Ермитаж – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др.  Връщане в хотела.  
По желание вечеря в ресторант «Санкт Петербург» с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.
 
Ден 3/09.08.2020    Петербург - Петерхоф 
След закуска екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително френския Версай.  Разглеждане на Големия Дворец с Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в Петербург .
Свободно време. По желание се предлага нощен тур с корабче по каналите на Петербург и река Нева - не пропускайте възможността да присъствате на единственото по рода си представление - точно в полунощ започва вдигането на мостовете над р.Нева. Нощувка. 
 
Ден 4/ 10.08.2020     Петербург – Царско село -  Круиз
След закуска екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатерининския дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в Петербург, трансфер до круизния кораб „Принцеса Анастасия“. Регистрация, паспортен/ визов  контрол, качване на борда. Настаняване в каюти А или В класа и отплаване в 18:00ч   до  Талин.   Събиране на групата за да ви разкажем накратко, как протича живота на кораба и какво ще ви е необходимо по време на круиза.
По желание вечеря на шведска маса в ресторанта на кораба с голямо разнообразие на блюда  и неограничено количество на червено, бяло вино и бира. Нощувка.
 
Ден 5/ 11.08.2020   Талин
Закуска на кораба. Пристигане на пристанище в 09:00ч за Талин.  
Пешеходна обиколка с български гид в средновековния Стар град на Талин, напомнящ на приказките на Андерсен. Ще се запознаете с Горния и Долния град, ще видите най-голямата православна църква на Естония – катедрала „Александър Невски". Ще направите разходка по необичайни улички, ще опитате местна бира, ще видите кметството и кулата „Дебелата  Маргарита” и др. Свободно време. В 18:30ч. отпътуване за Стокхолм. Вечеря  в ресторанта на кораба (по желание). Свободно време за разнообразна почивка на кораба:  дискотека, Казино «Paf», барове,  AQUVA ZONA: СПА, джакузи, басейн, сауна и фитнес,
кинотеатър, магазин Duty Free.  
Всяка вечер шоу-програма  на сцената в бар «Columbus»! (по желание, безплатно)
 
 Ден 6/ 12.08.2020    Стокхолм
Закуска на ферибота. Пристигане в Стокхолм в 09:30 ч. Очаква ни автобус само за наша група за  обзорна тричасова екскурзия (автобусно-пешеходна) . Този очарователен град е магнит за туристи от цял свят със своя морски нрав и международен вкус. Сред забележителностите на шведската столица се откроява старата част на града. Тя е особено живописна, с павирани улички и средновековни църкви и дворци, а разходката из градските плавателни канали и паркове е наистина приятен начин да прекарате времето си. Сред най-старите сгради се отличават романско-готическа църква на рицарите Ридархолмен, датираща от 13 век и Стокхолмският дворец  от същият период, който след пожар през 17 век е реконструиран в бароков стил. Градът е център на науката и изкуството - има множество музеи и театри, тук е и Нобеловият институт. Наред с всичко това Стокхолм впечатлява и с многобройните изискани ресторанти с красив дизайн, уютни интериори и отлична кухня. 
В екскурзионната програма влиза посещение на най-уникалния и най-известен музей на Швеция – музея-кораб Васа.  Vasa e шведски боен кораб, построен през периода 1626-1628 за тогавашния крал на Швеция Густав II Адолф. Корабът потъва на своето първо пътешествие на 10 август 1628 година в Стокхолмското пристанище. Изваден е на повърхността на 24 април 1961 година след близо 333 годишен престой под вода. Дългогодишният проект по реставрацията му завършва през 1990 г., когато корабът е изложен в специално построен музей в Стокхолм. 
След завършване на екскурзията, ще може да обядвате и да продължите самостоятелно запознаването с тази част на града. Нашият гид ще ви обясни как да лесно стигнете до терминала с обществен транспорт, да обмените валута и ще отговори на вашите въпроси. Свободно време за самостоятелна разходка. В 17:30 ч  отпътуване  с ферибот за Хелзинки.Вечеря  (по желание), свободно време за развлечения на кораба, нощувка.
 
Ден 7 / 13.08.2020    Хелзинки
Закуска. Пристигане в Хелзинки в 11:30ч . Очаква ни автобус само за наша група за  обзорна екскурзия (автобусно-пешеходна)  с екскурзовод (3 ч) на столицата на Финландия с разглеждане на Стария град, Сенатския площад, лютеранската и ортодоксалната катедрала, храма „Успение Богородично”, паметника на руския цар Александър ІІ, паметника на композитора Ян Сибелиус и уникалния образец на финската архитектура - железопътната гара. Ще видим статуята "Хавис Аманда"  - морска нимфа, покровителка на студентите и ще приключим екскурзията с посещение на каменната църква "Темпелиаукио".  Свободно време. Връщане на ферибот и отплаване в 19:00ч за Петербург. 
Вечеря (по желание) и нощувка.
 
Ден 8/ 14.08.2020    Петербург
Закуска. Пристигане в Петербург в 09:00ч. Посрещане и  трансфер до център на града за посещение  на Петропавловската  крепост  и  Катедралата, където  погребани руски царе от Петър І до Александър ІІІ. През 1998 г. тук са положени и останките на Николай ІІ и неговото семейство.  Трансфер в хотела. Настаняване в 14:00ч и свободно време за почивка и обяд, самостоятелно разглеждане на града с възможност за посещение на Руския музей, музея на Фаберже в Шуваловския дворец или квартира-музей на Пушкин.  Нашият гид ще Ви обясни как да стигнете  до тези музеи с обществен транспорт.
 
Ден 9/ 15.08.2020    Петербург - София 
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:10ч с полет на Aерофлот през Москва за София. 
Кацане в България  в 11:30ч. Край на програмата.
 
 
                                                ПАКЕТ
Хотел  4*
Круизен  кораб – 
в каюта В2
Вътрешна каюта, без прозорeц
На човек в
двойна стая
 
На 3-ти възр
 на допълнително легло
в двойна стая
На дете до 12г
 на допълнително легло
в двойна стая с двама възрастни
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:
  2 800 лв 
  
  2 600 лв 
  
   2 100 лв 
 
Настаняване на 3-ти възрастен  ИЛИ
дете до 12 г с двама възрастни в хотела на допълнително легло в двойна стая
и каюта категория  В3 (с редовни леглa за всички)
Допълнително легло в хотела е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
 
  ПАКЕТ
Хотел  4*
Круизен  кораб -  в каюта А2
Външна каюта с прозорец
На човек в
двойна стая
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:   2 900 лв ->> 2 800 лв
ВЪЗМОЖНО НАСТАНЯВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА  ЕКСКУРЗИЯТА в ХОТЕЛА  и на КРУИЗА 
в стая/каюта С ПО-ВИСОКА КАТЕГОРИЯ:
ВАЖНО! 
Резервацията за стая категория БИЗНЕС КОМФОРТ ще  бъде потвърдена само след запитване!
Максимално настаняване  за варинат в каюта Commodore + БИЗНЕС КОМФОРТ – 2 човека.
  ПАКЕТ
Хотел  4*
Круизен  кораб -  в каюта Commodore
Външна каюта с прозорец
На човек в
двойна стая
БИЗНЕС КОМФОРТ
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:   3 150 лв 
ОПИСАНИЕ И СНИМКИ НА КАЮТИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ НА ТОЗИ САЙТ:
https://stpeterline.com/princess-anastasia/kayuty
По време на резервацията не е възможно да изберете разположението на каютите на кораба. Всички каюти се разпределят автоматично в деня на тръгване на круиза.
 • Самолетен билет София - Петербург - София  през Москва с полет на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;
 • Летищни такси 390 лв  към  10.10.2019; (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуски стаи Стандарт  на блок маса в хотел „Москва” 4*;
 • Eкскурзии до Петерхоф с посещение  на  „Нижний парк“ и Големия  дворец;
 • Екскурзия до Царско село с посещение на парка и Екатерининския дворец;
 • Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост,  Исакиевския събор  и  „Спас на крови”;   
 • Посещение на Ермитаж и ансамбъла Дворцов площад;
 • 4 нощувки с включени пристанищни такси, със закуски на шведска маса на круизен кораб  “Принцеса Анастасия” в каюта категория  В2 (двойно  настаняване) или А2  (двойно  настаняване);
 • 3 входа за професионални вечерни шоу програми на кораба в Columbus Bar;
 • Обзорна автобусна и пешеходна екскурзия на Хелзинки (3ч) с български гид;
 • Обзорна автобусна и пешеходна екскурзия на Стокхолм  (3ч)с български гид , 
 • Посещение на музея Васа с включена входна такса;
 • Пешеходна екскурзия на Талин (2ч) с български гид;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
 • Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод в Петербург, Хелзинки, Талин и Стокхолм.
 • Туристическа виза -120 лв за български граждани;
 • доплащане за единично настаняване:
 1. ​в стандартна стая / каюта категория В - 600 лв
 2. в стандартна стая/ каюта категория А – 780 лв
 •  По желание е възможно да се поръчат вечери на шведска маса  на круизния кораб "Princess Anastasia“ Цена за една вечеря – 34 € за възрастен/ 16 € за дете до 12 г, като вечерята включва консумация на бира и  вино без ограничение.  
По време на круиза могат да бъдат поръчани различен брой вечери (информация при запитване)
 • Екскурзия „Нощен тур с корабче по Нева ” (при мин.  15 човека) – 75 лв;
 • Вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма с трансфер до ресторанта  (при мин. 15 човека) - 90 лв;
 • Посещение на балет в Петербург(информация при запитването);

Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място !

 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание;

Условия за записване: 

 • Копие от задграничен паспорт,валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;

 • Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;

 • ​Доплащането до: 30-35 дни преди датата на тръгване;

 • Най-късно 40 дни преди дата на отпътуване  предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза.

Анулационни условия:

 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
 • При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуванесе удържа в размер на внесения депозит;
 • При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване– 50% от общата стойност на пътуването;
 • При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електронна поща със задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:

 • За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;

 • ​Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайната датата на екскурзията;

 • ​За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето; 

Забележка:

 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/15 туристи. (при група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 150 лв на човек) В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 • Смяната на хотела с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Парад се извършва само при топло време, церемония на президентските полк е безплатна услуга, тя може да бъде анулирана, прехвърлена на друго място, време, дата, без предизвестие на туристите. Туристическа агенция не носи отговорност за възможни промени.
 • Курсът на рублата към лева 1.96лв (1 €)= 70 руб, който е заложен в програмата на екскурзията. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператор запазва правото да промени цената па пакета.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с  празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности. 
 • Туроператорът  не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
 • Туроператор не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
 • Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» 
 • Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.

Дестинации