calisto.bg

Екскурзия Романтичната долина на река Рейн, Германия

Продължителност: 5 дни / 4 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване: 20.08.2020, 10.09.2020, 08.10.2020, 29.10.2020, 03.12.2020, 24.12.2020, 02.01.2021, 03.01.2021

Оферта №: Е-341

Цена от: 1280 лв.


Дата Цена Запитване
20.08.2020 от 1280 лв. запитване
10.09.2020 от 1280 лв. запитване
08.10.2020 от 1280 лв. запитване
29.10.2020 от 1280 лв. запитване
03.12.2020 от 1280 лв. запитване
24.12.2020 от 1280 лв. запитване
02.01.2021 от 1280 лв. запитване
03.01.2021 от 1280 лв. запитване
Екскурзия Романтичната долина на река Рейн, Германия 

„Замъците по романтичната долина на река Рейн“ е безспорно един от най-интересните туристически маршрути в Германия. Живописната романтична част от долината на река Рейн се простираща от Кобленц до Майнц. Това е място сякаш извадено от книжка с красиви картинки с незабравими гледки по поречието на река Рейн, към стръмни хълмове, покрити с лозя, прорязани от виещата се река, малки градчета, чиито имена са синоними на най – добрите немски вина.

Пакетни цени:
Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 11,99 г
1280 лева 1470 лева 980 лева

ПРОГРАМА

Ден 1 
Полет София-Дюселдорф с/ без прекачване . Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор на Калисто Турс. Групов трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 
Закуска. Екскурзия Дюселдорф – мечтата на всеки шопингманиак, но не само. В Дюселдорф са най-дългият бар в света, най-добрата търговска улица в Германия – Кьонигзалее, както и безброй музеи, театри и забележителности, които го определят като значим културен център. В миналото незначително фермерско селище на бреговете на река Дюсел, днес Дюселдорф се е превърнал в оживен метрополис, който е като магнит за модния свят. Тук може да се изгубите в един от стотиците барове на Алтщад (стария град), или пък да разгледате двуцифрен брой музеи и забележителности. Друг задължителен район за посещение е пристанището. Познато е още като медийното пристанище, което с помощта на гюгенхаймския архитект Франк О’Гери, през последните десет години бе превърнато в най-модерната и популярна част от града. Разположен на бреговете на най-голямата река в Германия – Рейн, Дюселдорф е център на много от най-зрелищните събития и фестивали в страната.
Отпътуване за Кьолн. Обзорна екскурзия на града, разположен на двата бряга на река Рейн. Кьолн е идеалният град за българите– той хем е по немски богат, организиран и функциониращ, хем носи онази южняшка, леко разпусната и пълна с усмивки парти атмосфера, която иначе липсва на север.

Разглеждане на известната Кьолнска Катедрала (UNESCO), чиито две камбанарии се виждат от цеия град. Това е най-голямата катедрала в Северна Европа, която е строене в продължение на цели 600 години. В нея най-впечатляващи са мощите на тримата влъхви, разположени в три огромни златни саркофага, обсипани със скъпоценни камъни. Истинската забележителност в катедралата обаче са прозорците ѝ. Невероятни произведения на изкуството, които изглеждат винаги различно според това как падат слънчевите лъчи.
По желание посещение на музея Лудвиг с една от най – големите колекции в света на Пикасо. Най-голямата колекция на средновековно изкуство в света пък се намира в музея “Валфрад Рихарц” на улица “Мартинщрасе” 39. Други интересни забележителности са: най-големият радио и телевизионен център в Германия; Парка на фантазиите; Шоколадовия музей; зоологическата градина.
Свободно време. Връщане в Дюселдорф. Нощувка.


Ден 3 
Целодневна екскурзия „Замъците по романтичната долина на река Рейн“ с екскурзовод на руски език. Отпътуване за живописната долина на река Рейн, простираща се от Кобленц до Майнц. Следва една прекрасна екскурзия по поречието на р. Рейн с незабравими гледки към стръмни хълмове, покрити с лозя, прорязани от виещата се река, малки градчета, чиито имена са синоними на най – добрите немски вина. Тук ще откриете драматичната Лорелай, легендарната скала, от която сирена примамвала мъжете към тяхната гибел
Долината на среден Рейн с основание се счита за най-интересният туристически маршрут в Германия. Екскурзията включна приказна разходка в романтичните градчета Линц, Кобленц и Рюдесхейм — „столицата на немския ризлинг“, посещение на т. н. „Deutsches Eck” – „немският ъгъл” или мястото, където се сливат Рейн и Мозел – място, увековечено с конната статуя на Вилхем I. Посещение на замъка Марксбург – единственият напълно съхранен средновековен рицарски замък в среден Рейн. По пътя се откриват пленителни панорами както към средновековната крепост Еренбрайтщайн, така и към други замъци, които са служили за каса за събиране на пари от корабния трафик по най-значимата в бизнес отношение река в Германия – река Рейн.
Нощувка в Дюселдорф.


Ден 4 
Закуска.Свободен ден с възможност за допълнителна екскурзия в Амстердам.
Нощувка в Дюселдорф.


Ден 5 
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Групов трансфер до летището за полет Дюселдорф-София с/без прекачване.
 
 • Самолетен билет София-Дюселдорф-София с/без прекачване;
 • Летищни такси;
 • 1бр ръчен багаж по полетите до 8кг;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Настаняване за 4 нощувки със закуски в хотел 3*;
 • Обзорна екскурзия на Дюселдорф с професионален екскурзовод на руски език;
 • Обзорна екскурзия на Кьолн с професионален екскурзовод на руски език;
 • Целодневна обзорна екскурзия в замъците разположени по река Рейн с професионален екскурзовод на руски език;
 • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро (за лица над 65г. се доплаща) 
 • 1 бр багаж до 23кг – 80 лева;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Входни такси по обектите 
Забележки:
*Възможни са промени в реда на провеждане на екскурзиите, но всички описани в програмата ще се осъществят.
*Цената на екскурзията е калкулирана при стойност на самолетен билет в най-икономична класа и при изчерпване на седалките по тези цени може да се наложи доплащане за самолетен билет.

Дестинации