calisto.bg

Екскурзия Очарователен Тайланд - Бангкок, Аютая и Пукет 21-30.11.2020г

Продължителност: 10 дни / 8 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София-Истанбул-Бангкок-Пукет-Истанбул-София

Дати на отпътуване: 21.11.2020

Оферта №: Е-205

Цена от: 2590 лв.


Дата Цена Запитване
21.11.2020 от 2590 лв. запитване
Програма
8 нощувки със закуски (3 в Бангкок и 5 на Пукет), вкл. турове
 
 
Дати: 21-30.11.2020г.
 
Потвърдена група с Турски Авиолинии
 
Тайланд заслужено заема първо място сред най-посещаваните страни в Азия. Прекрасни плажове, божествени островчета, богата история, уникална култура, родината на най-добрите спа - центрове и спа - хотели.  Изумителни места за гмуркане, красиви природни паркове, екзотична кухня. Тайланд предлага за всеки по нещо.
Остров Пукет е най-големият остров на кралство Тайланд, Пукет на малайски означава планина – от разстояние островът наистина прилича на планина, издигаща се направо от морето. Пукет с право се смята за тропически рай известен е като Перлата на Андаманско море  През различните епохи се е намирал под влияние на Португалия и Великобритания и този специфичен отпечатък може да се види и до днес в архитектурата на острова.
 
Програма:
Ден 1-ви – Отпътуване за Тайланд
Явяване на летище София Терминал 2 два часа преди полета - в 14:00. Регистрация за полет до Истанбул и отпътуване за Истанбул/Бангкок в 16:00. Пристигане в Истанбул в 18:25. Багажа не се взима. Отпътуване за Бангкок в 20:55.
 
Ден 2-ри – Пристигане в Бангкок
Пристигане в Бангкок в 10:15. Трансфер до хотела - около 2 часа. Настаняване в хотел Amari Watergate Bangkok​ 4* (8.6 - отличен Booking.com) след 14:00. Свободно време. Нощувка.
 
Ден-3-ти, Бангкок
Закуска. Полудневен сити тур на Бангкок с посещение на трите Буди и храмове - Wat Pho, Wat Traimit и Wat Benchamabophit​.
Храмът Wat Pho. Най - старият харм,  който е построен през XVI  век. В него се намира  позлатена, дълга 43 м. и висока 15 м. и илюстрира преминаването на Буда в нирвана. Буда е изобразен полегнал, подпрял с ръка главата си. Под главата му има 2 богато инкрустирани възглавници. На стъпалата му има инкрустирани със седеф 108 lák·sà·nà (благоприятни характеристики на Буда).
Храмът Wat Traimit. Това е храмът на златния Буда и се намира в китайския квартал.
Статуята на Златния Буда е с неясен произход. Предполага се, че е от времето на Династията Sukhothai през 13 -14 век, с ясно изразено влияние на индийската школа. Вероятно около 1403 г. статуята е била преместена в Аютая. Там за да бъде предпазена от набезите на бирманските нашественици, Златния Буда бил покрит с мазилка, изрисуван и декориран с парчета цветно стъкло. През 1767 г. Аютая била разрушена и статуята останала сред развалините. През 1801 г. Рама I установява Бангкок за столица на новото тайландско кралство. В многобройните новопостроени будистки храмове биват събрани статуи от разрушените храмове от цялата страна. Предполага се, че тогава е донесен и Златния Буда от разрушената Аютая.
По времето на крал Рама III (1824-1851), статуята, все още покрита с циментова замазка е била поставена като главно изображение на Буда в храма Wat Chotanaram в Бангкок. Но и този храм бил пред разрушаване, за това решават през 1935 г. да преместят статуята в китайския квартал в храма Wat Traimit. Но сградата на този храм била малка за да побере статуята и за период от около 20 години тя бива оставена под един ламаринен навес.
През 1955 г., когато новата сграда на храма Wat Traimit е готова, на 25 май започва местенето на статуята, но се случва инцидент. Къса се въже при транспортирането на статуята и падайки от нея се отчупва парче мазилка. Разказва се, че работниците са се уплашили от гнева на Буда и побягнали, а същия ден се изсипал проливен дъжд, почти до наводнение и в това се търсила символика с яростта на Буда. Дали е било точно така, не е ясно, но когато дошли да видят какви са щетите, златото проблясвало изпод счупената мазилка. Започва се внимателно отстраняване на мазилката, като целият процес е документиран с много фотографии, а парчетата мазилка са изложени в музея към храма.
Wat Benchamabophit​ - Мраморния храм, поради мрамора Карара, използван при строежа на основния храм. В храма се преплитат елементи от източната и европейската архитектура. Името на храма се превежда буквално като Храм на петия цар, тъй като е основан по време на управлението на Рама V ( 1899 г. ). Храмовият комплекс разполага с няколко сгради, някои от които имат витражи в европейски стил. Не само екстериора му е покрит с мрамор, но и тротоарите и околните пространства. Комплексът включва манастир с 50 бронзови статуи на Буда в различни поза и стилове,  всеки от който представлява различен регион или държава, където се практикува будизма.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден-4-ти , Бангкок и Аютая
 
Закуска. Целодневна екскурзия до Аютая - древната столица на Тайланд, отпътуване в 07:00 ч.. Градът е исторически паметник под открито небе. На където се обърне човек може да види будистки храмове и статуи на Буда. Градът е разположен в поречието на река Чао Прая. Аютая, чието име означава „непобедим” на санскрит, може и да не е толкова популярен, колкото Бангкок, но е сред многото места в Тайланд, които са посещавани от туристи, искащи да зърнат световно известните му руини. В апогея си, Аютая е бил оживен метрополис с международна слава, чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Кралството било толкова проспериращо, че съседна Бирма (днешен Маянмар) го пожелало и така бурмейската армия опожарила и опустушила града. Днес само дебрите от славата на империята са останали, формирайки част от Исторически парк Аютая, който се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е  включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
 
Връщане в Бангкок с круиз по реката с включен обяд. Нощувка.
 
Ден-5-ти, Бангкок - Пукет
 
Закуска. Трансфер до летището за полет до Пукет. Пристигане и трансфер до хотелa. Вечерта по желание посещение на вечерно шоу FANTASEA. Нощувка.
 
Дни 6 до 9-ти – Пукет
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.
 
Ден 10-ти – Отпътуване за София
Около 08:00 ч. трансфер до летището. Отпътуване от Пукет през Истанбул за София в 11:35.  Пристигане в Истанбул в 18:45. Отпътуване за София в 20:10. Пристигане в София Терминал 2 в 20:30.
Край на програмата.

Хотели/Цени: 2591 лв. 

Хотел и настаняване (различни хотели само за Пукет)  Цена лв
Mazi Design Hotel by Kalima 4*, на човек в дв. стая 2 591 лв.
Mazi Design Hotel by Kalima 4* , единична стая 3 251 лв.
Mazi Design Hotel by Kalima 4* ,  на човек в тройна стая 2 451 лв.
Andaman Beach Suites Hotel 4*,  на човек в дв. стая 2 680 лв.
Andaman Beach Suites Hotel 4*, единична стая 3 370 лв.
Andaman Beach Suites Hotel 4* ,  на човек в тройна стая 2 520 лв.
Thavorn Beach Village 5*, на човек в дв. стая 2 961 лв.
Thavorn Beach Village 5* , единична стая 3 680 лв.
Thavorn Beach Village 5* ,  на човек в тройна стая 2 701 лв.
 • Отстъпка за дете - по запитване

 

Цените по-горе са с отстъпка за "ранни записвания" и са ваидни за резервации до 20.3.2020г. 

Полетно разписание 
 
TK 1032 21NOV София - Истанбул   1600 1825  
TK 064  21NOV Истанбук - Бангкок 2055 1015+1  
FD 3031 25NOV Бангкок - Пукет    1145 1305
TK 173  30NOV Пукет - Истанбул   1135 1845  
ТК 1029 30NOV Истанбул - София   2010 2030 

 
Превозвач: Турски АвиолинииAir Asia


Изисквания и срокове за анулации и неустойки:
 
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
 • Необходими документи: задграничен паспорт и виза
 • Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да кандидатстват предварително за визи в тайландското почетно консулство в София. Необходими документи за виза: 1 паспортна снимка, международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване /считано от датата на напускане на Тайланд/, както и копие от самолетната резервация/.
 
Цена на обикновена виза /получава се в рамките на 3 раб. дни/ - 35 Евро 
 
Водач от Бълагрия се осигурява при 12 записани
 
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 2 месеца преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,72 лв. за щатски долар към 12.05.2019 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
 
 
Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.  

 
Хотели
Amari Watergate Bangkok​ 4* (8.6 - отличен Booking.com)
Amari Watergate се намира в непосредствена близост до търговския център Central World Plaza и срещу пазара за стоки на едро Pratunam в Банкок. Хотелът разполага с открит басейн, спа център и 5 заведения за хранене. Навсякъде е осигурен безплатен Wi-Fi.
 
Thavorn Beach Village 5* (8.2 - мн. добър Booking.com)
Thavorn Beach Village & Spa е разположен сред около 101 декара тропическа зеленина край залива Nakalay. Предлага гледка към Андаманско море и бунгала в тайландски стил. Разполага с голям басейн тип лагуна и фитнес съоръжения. Осигурен е безплатен WiFi. Организиран е безплатен трансфер с автобус по разписание до плажа Патонг. Климатизираните бунгала са със балкон и гледка към морето, басейна или градината. В Chann Spa гостите могат да се насладят на традиционни тайландски масажи.
Ресторанта Marisa Terrace предлага международна кухня край басейна, а в ресторант Old Siam се сервират тайландски специалитети. На разположение на гостите има също бар край басейна и барбекю.
 
Mazi Design Hotel by Kalima 4* (8.2 - мн. добър Booking.com)
 
Mazi Design Hotel by Kalima е на 1 час път с кола от международното летище на Пукет. Намира се само на 5 минути пеша от плажа Патонг и на 10 минути от известната улица Бангла Роуд в Пукет.  Mazi Design Hotel by Kalima има модерен съвременен дизайн. На разположение на гостите има открит басейн, кафе- тераса, ресторант Leamthong, който предлага разнообразие от китайски, тайландски и интернационални ястия, безплатен Wi-Fi. Всички стаи за гости в Mazi Design Hotel by Kalima са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран с кабелни канали, минибар, сейф и самостоятелен балкон. Самостоятелните бани са с душ тип тропически дъжд.

Andaman Beach Suites 4* (8.1 - мн. добър Booking.com)
Хотел Andaman Beach Suites се намира на 150 метра от плажа Патонг и предлага плувен басейн и изглед към Андаманско море. Някои от стаите са с морски изглед. В целия хотел има безплатен Wi-Fi.
Търговският център Jungceylon и оживената Bangla Road са на 15 минути пеша от хотел Beach Suites. Международното летище Пукет е на 45 минути път с кола.
Стаите са с класически мебели от дърво, сейф и условия за приготвяне на кафе и чай. Баните са с душ.
На разположение на гостите са сауна, тенис корт и фитнес център. За най-малките гости на хотела има детска стая за игри. Осигурен е и интернет кът.
Ресторантът сервира разнообразни тайландски и интернационални специалитети. Напитки се предлагат в снек-бара до басейна и в лоби бара.

 
Допълнителни екскурзии
от Банкок:
 
- Екскурзия до моста на река Куай „Thai–Burma Death Railway Bridge on the River Kwai” - Цена от 160  лв.
 
Тур от Банкок до  ж.п. линията  Тайланд - Бирма и моста на река Куай. С помощта на местен гид ще вникнете в значимостта на тази атракция. Ще посетите най-известния мост на Тайланд. Внушителната структура изградена от военнопленници е запазена и все още се използва до днешни дни в памет на загиналите за изграждането й. Освен моста ще посетите и JEATH War Museum and Allied War Grave. Включен обяд и пътуване с лодка по реката.
 
от Пукет
 
- Целодневна екскурзия с лодка и водач до островите Пи Пи с включен обяд - 190 лв.
 
 (цената включва трансфер от и до хотела, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на заливa Лох Самах и острова Пи Пи Лей, където се намира най-красивия залив Майа, станал популярен от филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Възможност за наблюдаване на величествения подводен свят и кораловото дъно - едно от най-красивите в индийския океан. Разглеждане на „Пещерата на викингите“, известна с древните си скални рисунки. Обяд. Следобед - разходка до остров Бамбу. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани.
 
- Целодневна екскурзия с лодка и водач „Джеймс Бонд“ с включен обяд  - 180 лв.
 
(цената включва трансфер от и до хотела, разходка с моторна лодка, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на залива Панг Нга, едно от най-екзотичните и красиви места в Тайланд; острова Кох Тапу, сцена на действие на кадри от филма „Мъжът със златния пистолет“ от популярната поредица на „Джеймс Бонд“; плаване през мангрови гори и пещери и обяд в изграденото върху дървени колони селище Кох Пани. Посещение на остров Кох Кай и разходка по крайбрежната зона с кратки спирки при някои от най-живописните тайландски заливи и пещери.
 
- Вечеря с Шоу програма „Пукет Фантазия“ - 150 лв.
 
Цената включва трансфер от и до хотела, вечеря и шоу програма.
 
- Целодневна програма „Рафтинг и Сафари със слонове“ с включен обяд - 180 лв.
 
Цената включва трансфер от и до хотела, рафтинг в буйни води, с включена екипировка, обяд, посещение на Центъра за развъждане на диви животни в Панг Нга и 30 минутна разходка със слон в джунглата с местен водач на английски език).
 
 
ТУРОВЕТЕ се провеждат на английски или руски език, по желание.
 • Екскурзии по желание /записват се предварително/ - в допълнение
 • Виза за Тайланд – 35 Euro /издава се в рамките на 3 работни дни/
 • Лични разходи
 • Хранения извън упоменатите
 • Туристическа такса - ако се изиска от хотела
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - заплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация ( 2-3% от стойността). Може да се сключи до 5 дни след  подписване на  договора, съгласно условията на  ЗАД „ АРМЕЕЦ”

Дестинации