calisto.bg

Екскурзия остров Бали – 7 екскурзии включени в цената

Продължителност: 11 дни / 8 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Доха - Бали - Доха - София

Дати на отпътуване: 23.09.2020

Оферта №: Е-288

Цена от: 3374 лв.


Дата Цена Запитване
23.09.2020 от 3374 лв. запитване
Програма
Двама от най-изявените български травъл блогъри ще бъдат с вас и ще ви разкрият всички тайни на острова!

Екскурзия Остров Бали – почивка на острова на мечтите. Изживей своето приключение! Седем екскурзии включени в цената.

Остров Бали е истински тропически рай! Вулкани, планински склонове, покрити със стъпаловидни оризови тераси и гъста тропическа джунгла. Аромат на орхидеи, безкрайни плажове – черни и искрящи под горещото слънце на север и ослепително бели на юг. Пътешествие в Бали – открийте го с нас! Насладете на най-прекрасните кътчета на това вълшебно място с включените в цената екскурзии. Отпуснете се с едночасов масаж и опитайте трационна балийска кухня.
Какво сме включили в цената:
Целодневна туристическа обиколка и опознаване на културата на остров Бали – Убуд. Ще посетим и гората на маймуните – балийски макаци живеят свободни в природата. Маймуните са навсякъде и са готови за снимки и игри с вас. Посещение на традиционни балийски танци кечак. Приключения из джунглите и храмовете на Убуд: най-известното място за селфи в Бали – “Люлката на Бали”, Тегалаланг – живописните оризови тераси на остров Бали, храма Тирта Емпул – храмът на свещената вода, традиционна балийска вечеря. Разходка из оризовите градини на Водопадът Тегенунган и посещение на главния шиваитски воден храм в Бали – Улун Дану Бератан. Пътешествие до Танах лот – приказен храм на брега на океана

ПРОГРАМА:
ДЕН 1: София - Доха - Бали
22:30 ч. заминаване за Бали с Qatar Airways.

ДЕН 2: Бали
23:00 ч. пристигане в Бали. На летището ще бъдете посрещнати от нашите приятели - българи живеещи на острова. Трансфер и настаняване в хотел в Убуд.

ДЕН 3: Опознаване на културната столица на Бали - Убуд
Закуска. Днес ни предстои целодневна туристическа обиколка /вкл. в пакетната цена/ и опознаване на културата на Бали - Убуд. Ще посетим и гората на маймуните. Това е парк, който се намира малко извън центъра на Убуд, където балийски макаци живеят свободни в природата. Маймуните са навсякъде и са готови за снимки и игри с вас. Ще ги видите навсякъде.
Ще посетим също и храма Гунунг Кави, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и представлява редица издълбани в скали 7 метрови статуи. Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан.
Слагаме банските - следва посещение на водопада Гоа Ранг Ренг – уникалния стъпаловиден водопад образува натурални басейни, в който ще имаме възможност да се разхладим в бистрите планински води сред зелената Балийска джунгла.
Нощувка в Убуд.

ДЕН 4: Ден сред невероятната природа на Бали
Закуска. Днешната ни екскурзия /вкл. в пакетната цена/ ще започне с тричасов трекинг из водопадите на Мундук. Трите водопада са сред най-малко посещаваните места, далеч от цивилизация сред гъста джунгла. Разходката минава пред какаови, кафени и бананови плантации, а водопадите са високи, пълноводни и шумни.
Следва посещение на главния шиваитски воден храм в Бали - Улун Дану Бератан. Храмовият комплекс се намира на брега на езерото Братан в планината. Построен е през 1663 г. и е посветен на богинята на реките и езерата Деви Дану. Езерото Братан е известно като езерото на свещената планина заради плодовитостта на тази област. Намира се на 1200 м. над морското равнище и има студен тропически климат.
Нощувка в Убуд.

ДЕН 5: Приключения из джунглите и храмовете на Убуд
Закуска. Днешната ни целодневна екскурзия /вкл. в пакетната цена/ ще започне с най-известното място за селфи в Бали - Люлката на Бали.
Продължаваме към Тегалаланг – живописните оризови тераси на Бали. Тегалаланг образуват най-прекрасни терасовидни пейзажи в областта на Убуд. Любими на пътешествениците и предлагащи страхотни възможности за снимки, оризовите насаждения са интересни и заради "субак" - традиционна балинезийска напоителна система, която според историята е предадена за поколенията от почитания свещеник на име Rsi Markandeya през далечния осми век.
Продължаваме към вулкана и езерото Батур – обяд високо в планината с гледка, която те остава без дъх.
Следващата ни спирка е храма Тирта Емпул - храмът на свещената вода. Тирта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. - или близо 11 века, балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Изворът е отворен и достъпен за всички желаещи и ще можем да се потопим в балийския ритуал преминавайки през всичките 15 чучура.
Обиколката ни продължава с двореца и езерото с лотосите в центъра на Убуд.
Ще завършим този вълнуващ ден с посещение на традиционни балийски танци кечак /вкл. в пакетната цена/.
Нощувка в Убуд.

ДЕН 6: Време е за плаж
Закуска. Днешната целодневна екскурзия /вкл. в пакетната цена/ ще започне с разходка до храма Pura Lempuyang. Първия от редица храмове високо в планината с невероятна гледка към най-високия вулкан в Бали – Агунг извисяващ се на над 3000 м. Място, което те остава без думи.
Следващата ни спирка са кралските водни градини Tirta Gangga.
Време е за плаж!
Ще отидем на Virgin Beach - отдалечен от тълпи девствен плаж с бели пясъци и кристална вода.
Нощувка в Убуд.

ДЕН 7: Преоткриване на необятните плажове на Бали и техните тайни
Закуска. Днес денят ни започва с пъстра разходка до местния пазар за сувенири в Убуд.
Следва трансфер и настаняване в град Семиняк.
Свободно време за плаж и разходка или по желание курс по сърф /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка в Семиняк.

ДЕН 8: Плажуване по балийски и изпращане на слънцето в уникален храм
Закуска. Днес ще посетим плажа Melasti - в най-южната точка на Бали, скрит от 80 метрови скали се простира няколко километров плаж с кристална вода. С маска и шнорхел ще видим шарени коралови рибки, а рачета ще ни заобикалят докато ходим по белите пясъци на това уникално място.
Днес ще посрещнем залеза в един от най-приказните храмове в Бали - Улувату /вкл. в пакетната цена/. Храмът е разположен на около 80 метра над морското равнище в южната част на Бали. Духовното светилище е на ръба на стръмни скали в село Пекату. Това е индуистки храм, един от деветте важни в Бали, които са предназначени да предпазват острова от зли духове. Освен това Улувату е част от Sad Kahyangan Temple – шестте най-свети места за поклонение на Бали. Според местните вярвания те са ключови и осигуряват духовен баланс на Бали.
Нощувка в Семиняк.

ДЕН 9: Твоят свободен ден в Бали!
Закуска. Свободно време за плаж и разходка или по желание курс по сърф /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка в Семиняк.

ДЕН 10: Бали - Доха - София
Закуска. Трансфер до летището и полет за София с Qatar Airways.
Пристигане на летище София.
 
Допълнителна информация:
 • Български граждани пътуват до Индонезия без визи. Нужен е само задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Местна валута: Индонезийска рупия /IDR/
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Общи условия:
 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета
 • Пълно плащане се извършва не по-късно от 65 дни преди датата на отпътуване
 • При резервации и записване по-късно от 65 дни преди датата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100%
 
Анулационни условия:
 • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 /осемдесет и пет/ или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка /ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети/. Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.
 
В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:
 • В интервала от 84 /осемдесет и четири/ до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева
 • В интервала от 64 /шестдесет и четири/ до 35 /тридесет и пет/ дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева
 • Под 35 /тридесет и пет/ дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева
Полетно разписание:
 • София - Доха /4:50 часа/
 • Доха - Бали /9:55 часа/
 • Бали - Доха /10:00 часа/
 • Доха - София /05:30 часа/
Хотели
ХОТЕЛИ
Цени на човек в евро на база настаняване в двойна стая.
Настаняване в единична стая се доплаща.
Категория хотели Хотел в Убуд Хотел в Семиняк
3* Bakung Ubud или подобен Sarinande Hotel или подобен
 
 
Допълнителни екскурзии
 • 3 часа курс по сърф от професионални сърфисти - 50 евро на ден

В цената са включени:

 • Двама от най-изявените български травъл блогъри, живеещи в Бали, ще бъдат с вас и ще ви разкрият всички тайни на острова
 • Самолетен билет с Qatar Airways
 • Летищни такси
 • 30 кг чекиран багаж
 • Ръчен багаж
 • 5 нощувки в избраната категория хотел със закуска в Убуд
 • 3 нощувки в избраната категория хотел със закуска в Семиняк
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • Транспорт по програмата
 • Сим карта с интернет за лесна комуникация и бързо качване на снимки във Фейсбук :)
 • Екскурзии и входни такси до всички забележителности упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка
 • Разходи от личен характер
 • Специално упоменатите с доплащане екскурзии и услуги
 • Бакшиши

Дестинации