calisto.bg

Екскурзия остров Бали, Сингапур и Куала Лумпур

Продължителност: 13 дни / 10 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Сингапур - остров Бали - Куала Лумпур - София

Дати на отпътуване: 04.11.2020

Оферта №: Е-7

Цена от: 3900 лв.


Дата Цена Запитване
04.11.2020 от 3900 лв. запитване
Програма
Екскурзия остров Бали, Сингапур и Куала Лумпур
 
15 дни / 12 нощувки
 
Маршрут:
София - ДохаСингапур – Бали Куала Лумпур - Доха - София
 
Период на пътуване:
15.0
4.2020 г. – 26.04.2020 г.,
04.11.2020 - 15.11.2020

 

Защо да изберете тази програма?

 
Програмата ни е балансирана и достатъчно информативна. Искаме да ви представим едно релаксиращо и екзотично преживяване на о. Бали, както и най-атрактивните места на  Куала Лумпур и Сингапур. Целта ни е да усетите пулса на мястото и да имате едно невероятно и зашеметяващо  преживяване.
На това пътешествие ще се запознаете с различна култура, ще опитате типична храна, ще видите впечатляващи храмове и ултрамодерни градове. Наред с това ще се насладите на фантастичните  плажове на о. Бали – черни и искрящи под горещото слънце на север и ослепително бели на юг, на хилядите му храмове, на аромата на орхидеи. Ще видите вулкани, планински склонове, покрити със стъпаловидни оризови тераси и гъста тропическа джунгла.
 
Каним ви на едно приключение в Сингапур, Куала Лумпур и тропическия рай на Бали!

 
ПРОГРАМА
 
Ден 1: София – Сингапур
 
Среща на летище София. Полет за Сингапур.
 
Ден 2: Сингапур
 
Пристигане в Сингапур. Настаняване и първи впечатления от Сингапур. Нощувка в Сингапур.
 
 
 
Ден 3: Сингапур
Туристическа обиколка на Сингапур, която започва със статуята на Мерлиона – символ на Сингапур. Продължаваме с Chinatown – кварталът е културен център на Сингапур и дава възможност да надникнете в миналото и някогашният облик на града. Запазил тесните си улички, многобройни храмове, тераси и живописни пазари. Следва разходка в колоритния квартал “Малката Индия“ - богата палитра от магазини и пъстри улички и аромати. По желание – посещение на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” и посещение на „Градината на орхидеите”. Естествено разходката продължава и до „The Gardens by the Bay“.  Свободно време можете да пазарувате на Оrchard Road - 2 км улица с десетки молове. Можете да видите Singapore Flyer,  колелото е високо 165 м. и дава чудесна възможност да видите града от високо и прохладно, както и вечеря за двама в кабината, докато се наслаждавате на гледката на нощен Сингапур. Нощувка.


Ден 4: Сингапур – остров Сентоса
 
Закуска и свободно време в което да се разходите из множеството молове. Пожелание посещение на остров Сентоса.
Отправяме се към Сeнтоса - цял остров със забавления - можете да изберете да се разходите из градините, да полежите под палмите на плажа, да пазарувате по главната улица, да посетите увеселителния парк Universal Studios, множество цветни алей,  да пробвате симулатор на свободно падане, да се спуснете със зип лайн, да се качите на въртележка и много, много други. Не случайно го наричат Островът на забавленията. На 5 кв.км. са концентрирани неизброимо множество от забавления (атракциите се заплащат отделно). Вечерта предлагат шоу на цветните фонтани, което е чудесен завършек на престоя ни в Сингапур. Нощувка в Сингапур.
 
Ден 5: Сингапур – Бали
 
Полет за Бали. Пристигане в Денпасар, трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

 
Ден 6: Бали – храмове, вулкан и зашеметяващи гледки
 
Закуска. Денят ще бъде посветен на плаж, свободно време и почивка. Ако обаче решите денят да не е толко мързелив имате възможност за целодневна екскурзия, включваща поредица от атрактивни места станали популярен Инстаграм маршрут, започващ с езерото Bratan и храма Pura Ulun Danu Bratan, разположен в самото езеро и посветен на Богинята на водата.
 

 
След това продължаваме към широките оризови тераси на Бали. По пътя ще се запознаем с типичната култура и начин на живот на острова. Следвайки зелените хълмове ще стигнем подножието на най-високият вулкан на острова и  храма Luhur Batukaru. Храмът е построен през 11 век, тук в областта на Табанан ще се насладите на спокойствието и чистотата на природата далеч от туристическият поток. Следващата спирка е древния индуски храм Tanah Lot, построен на една скала плискана от вълните, като достъп до него има само при отлив. Тук са едни най-добрите залези на острова.  Друг красив храм, който ще видим е Taman Ayun Temple, а част от страхотното преживяване е люлка  джунглата, която присъства в хиляди Instagram постове.
 
girl hanging on rope over trees during daytime
 
Ден 7: Бали
 
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
 


 Ден 8: Бали – Убуд, храмове, екзотични пазари, батик, оризова терса, кафе плантация, водопад
 
Закуска. Плаж. Свободно време или по желание вълнуваща целодневна обиколка из острова.
Поемаме към Тегалаланг – живописните оризови тераси на Бали. Тегалаланг образуват най-прекрасни терасовидни пейзажи в областта на Убуд. Любими на пътешествениците и предлагащи страхотни възможности за снимки, оризовите насаждения са интересни и заради "субак" - традиционна балинезийска напоителна система от осми век.
 gray concrete ruin temple

 Обиколката продължава с посещение на плантация за кафе, където ще може да се докоснете до известното кафе Лувак. Ще научите какъв е процеса от засаждането на кафето де неговото сервиране. След невероятното кафе се отправяме към Кралския дворец в Убуд (Puri Saren Ubud), изграден в традиционен балийски стил. Продължаваме към гората на маймуните.
Стигаме до храмът Тирта Емпул, построен през 9 век. Тук хората се редят на опашка, за да се потопят в свещените извор и да пият вода от чучура. Счита се, че водата има лечебно действие и хората пътуват до тук, за да се пречистят в бистрите басейни за къпане. Предлага се лек обяд, храна благословена от Pemangku (Местният свещеник).
По време на тази обиколка ще се насладите на невероятната природа на Бали, ще усетите атмосферата на типичните пазари откъдето може да си закупите традиционни сувенири, да изберете своя батик, да разгледате множество галерии и работилници на местните занаятчии. По време на обиколката има включен обяд в който е представена традиционна балииска кухня.
 
 boy showering on lake
 
Ден 9: Бали – най-свещените балииски храмове с включен обяд
 
Закуска. Плаж. Свободно време или целодневна екскурзия до най-свещените храмове на Бали.


Отправяме се към величествения храм Лемпуян в източната част на Бали. По пътя минаваме през красиви оризови тераси, криволичещи пътища и удивителни спиращи дъха планини. Не случайно този храм е известен като Портата към небето.
Отправяме се към Тирта Ганга, бивш кралски дворец известен с красотата си. Това великолепно място, заобиколено от градини, многобройни фонтани и езера, не напразно е смятано за една от основните атракции на острова. Състои се от единадесет многоетажни фонтани, малки езерца с декоративни риби, басейни, мостове, водни лабиринти, цветни алеи и разбира се много статуи на индуски богове. Смята се, че минавайки по камъните на "водния лабиринт" през определена последователност ще получите здраве и красота.
 След посещението на водния дворец, ще се насладим на страхотен обяд с изглед към планината Агунг, река Телага Уаджа и оризовите полета. След обяд потегляме към най-големия храм на Бали, Pura Besakih. Това е най-важният, най-големият и свят храм на индуистката религия в Бали, добре известен и като Храма Майка на Бали.  Besakih е уникален, тъй като основно се състои от повече от 80 отделни храма. Основната е Pura Penataran Agung (Великият храм на държавата).  Целият район Бесаки е смятан за свещен от много времена. Според балииците храмовете не могат да бъдат отделени от земята на която са изградени и са в едно с природата, духовете и боговете които всъщност живеят там.
 
Ден 10: Бали – Куала Лумпур
Трансфер и полет за Куала Лумпур. Свободно време с възможност за запознаване и първи впечатления от столицата на Малайзия – град изпълнен с екзотика, където азиатският и европейският стил на живот се вплитат по своеобразен начин. Следва обиколка на Куала Лумпур: “Златният триъгълник“ – Кралският дворец, „Площадът на независимостта” и “Мажит Ямек” – ядрото на стария град. По желание, за посещение на “Кулите Петронас”, символът на Азия, и поглед към града от въздушния мост (sky bridge), свързващ двете сгради, издигнaт между 41-ия и 42-ия етаж на 452–метровите сгради.
 

 
Ден 11: Куала Лумпур - Batu Caves
Закуска. Batu Caves са уникални варовикови пещери, в които хиндуистите са изградили свой храм и респектиращата 42 метрова статуя на бог Муруган. Посещение на Central market, Petaling street, KL tower. Моловете, като цяло са атракция в Куала Лумпур. Дори да не сте фен на шопинга, пак ще се изкушите да влезете в някой от тях – Beraya times square, или една от най-новите шопинг-сензации на града Pavilion, Bukit Вintang – с безбройните магазини и ресторанти.
 

 
Ден 13: Куала Лумпур – Доха
Отпътуване от Куала Лумпур за Доха 21:50 ч. Пристигане в Доха 01:35 часа.
 
Ден 14: Доха – София
Отпътуване от Доха 04:00 ч. Пристигане в София 09:00 часа.
 
Хотели
Тhe Seacare Hotel 4* - Сингапур
The Journal Kuala Lumpur Hotels 4* - Куала Лумпур
Novotel Bali Benoa 4* - Бали
Допълнителни екскурзии
 • Разглеждане на КL Tower – 12 евро
 • Посещение на въздушния мост  при „Кулите Петронас” – 30 евро
 • Панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” – 25 евро
 • Пещерите Batu caves – 20 евро
 • Singapore Flyer – вечеря за двама в кабината – 240 евро, цена за 3-ти човек – 120 евро
 • Посещение на остров Сентоса – 55 евро
 • Целодневна екскурзия до езерото Bratan с храма Pura Ulun Danu,  храма Luhur Batukaru. посещение на древния индуски храм Tanah Lot - най-добрият Инстаграм маршрут за Бали - 70 евро
 • Целодневна екскурзия до Убуд, оризовите тераси на Тегалаланг, храма Tirta Empul, разглеждане на плантация за кафе Копи Лувак, занаятчийско селище, включен обяд - 85 евро
 • Целодневна екскурзия до „Besakih Temple” и най-свещените храмове на Бали с включен обяд - 85 евро
 • Самолетни билети за всички полети: София – Сингапур - Куала Лумпур – Бали – София
 • Всички летищни такси
 • Трансфер: летище – хотел - летище
 • 3 нощувки със закуски 3* Сингапур
 • 2 нощувки със закуска 4* Куала Лумпур
 • 5 нощувки със закуска 4* Бали
 • Целодневна обиколка на Сингапур
 • Целодневна обиколка на Куала Лумпур
 • Екскурзоводска програма на български език
 •  Водач от България
 • Медицинска застраховка
 • Лични разходи.
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини.
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Билети за градски и междуградски транспорт – метро и автобус
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи - около 30 евро
 • Градска такса при хотелското настаняване в Сингапур (на място)

Дестинации