calisto.bg

Екскурзия Немска приказка

Продължителност: 8 дни / 7 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване: 20.08.2020, 10.09.2020, 08.10.2020, 29.10.2020, 03.12.2020, 24.12.2020, 02.01.2021, 03.01.2021

Оферта №: Е-339

Цена от: 1450 лв.


Дата Цена Запитване
20.08.2020 от 1450 лв. запитване
10.09.2020 от 1450 лв. запитване
08.10.2020 от 1450 лв. запитване
29.10.2020 от 1450 лв. запитване
03.12.2020 от 1450 лв. запитване
24.12.2020 от 1450 лв. запитване
02.01.2021 от 1450 лв. запитване
03.01.2021 от 1450 лв. запитване
Екскурзия Немска приказка 
 
Малкото фермерско селище на бреговете на река Дюсел днес се е превърнал в оживен мегаполис, магнит за модерния свят със своите безброй музеи, театри и забележителности. Да, точно тук в Дюселдорф се намира най-дългия бар в света и най-добрата търговска улица в Германия – Кьонигзалее, както и медийното пристанище, което с помощта на гюгенхаймския архитект Франк О’Гери, през последните десет години бе превърнато в най-модерната и популярна част от града. С екскурзията на Калисто Турс „Немска приказка” ще видите и Кьолнската Катедрала, чиито две камбанарии се виждат от целия град. Това е най-голямата катедрала в Северна Европа, която е строена в продължение на цели 600 години. Ще имате възможността да се разходите по романтичната долина на река Рейн, простираща се от Кобленц до Майнц и да се насладите на приказна разходка в романтичните градчета Линц, Кобленц и Рюдесхейм — „столицата на немския ризлинг“ с посещение на „немският ъгъл” или мястото, където се сливат Рейн и Мьозел – място, увековечено с конната статуя на Вилхем I или дори да посетите значими градове от съседни държави като Амстердам и Брюксел. Изборът е ваш и винаги във ваша полза с екскурзиите на Калисто Турс.

Брюксел. Изборът е ваш и винаги във ваша полза с екскурзиите на Калисто Турс.

Пакетни цени:
Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 11,99 г
1450 лева 1780 лева 1095 лева

ПРОГРАМА

Ден 1 
Полет София-Дюселдорф с/без прекачване. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор на Калисто Турс. Групов трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 
Закуска. Екскурзия Дюселдорф – мечтата на всеки шопинг-маниак, но не само. В Дюселдорф са най-дългият бар в света, най-добрата търговска улица в Германия – Кьонигзалее, както и безброй музеи, театри и забележителности, които го определят като значим културен център. В миналото незначително фермерско селище на бреговете на река Дюсел, днес Дюселдорф се е превърнал в оживен метрополис, който е като магнит за модния свят. Тук може да се изгубите в един от стотиците барове на Алтщад (стария град), или пък да разгледате двуцифрен брой музеи и забележителности. Друг задължителен район за посещение е пристанището. Познато е още като медийното пристанище, което с помощта на гюгенхаймския архитект Франк О’Гери, през последните десет години бе превърнато в най-модерната и популярна част от града. Разположен на бреговете на най-голямата река в Германия – Рейн, Дюселдорф е център на много от най-зрелищните събития и фестивали в страната.
Отпътуване за Кьолн. Обзорна екскурзия на града, разположен на двата бряга на река Рейн. Кьолн е идеалният град за българите– той хем е по немски богат, организиран и функциониращ, хем носи онази южняшка, леко разпусната и пълна с усмивки парти атмосфера, която иначе липсва на север.

Разглеждане на известната Кьолнска Катедрала (UNESCO), чиито две камбанарии се виждат от целия град. Това е най-голямата катедрала в Северна Европа, която е строена в продължение на цели 600 години. В нея най-впечатляващи са мощите на тримата влъхви, разположени в три огромни златни саркофага, обсипани със скъпоценни камъни. Истинската забележителност в катедралата обаче са прозорците ѝ. Невероятни произведения на изкуството, които изглеждат винаги различно според това как падат слънчевите лъчи.
По желание посещение на музея Лудвиг с една от най – големите колекции в света на Пикасо. Най-голямата колекция на средновековно изкуство в света пък се намира в музея “Валфрад Рихарц” на улица “Мартинщрасе” 39. Други интересни забележителности са: най-големият радио и телевизионен център в Германия; Парка на фантазиите; Шоколадовия музей; зоологическата градина. Свободно време. Връщане в Дюселдорф. Нощувка.


Ден 3 
Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия „Замъците по романтичната долина на река Рейн“ (около 60 евро)с екскурзовод на руски език. Отпътуване за живописната долина на река Рейн, простираща се от Кобленц до Майнц. Следва една прекрасна екскурзия по поречието на р. Рейн с незабравими гледки към стръмни хълмове, покрити с лозя, прорязани от виещата се река, малки градчета, чиито имена са синоними на най – добрите немски вина. Тук ще откриете драматичната Лорелай, легендарната скала, от която сирена примамвала мъжете към тяхната гибел
Долината на среден Рейн с основание се счита за най-интересният туристически маршрут в Германия. Екскурзията включна приказна разходка в романтичните градчета Линц, Кобленц и Рюдесхейм — „столицата на немския ризлинг“, посещение на т. н. „Deutsches Eck” – „немският ъгъл” или мястото, където се сливат Рейн и Мозел – място, увековечено с конната статуя на Вилхем I. Посещение на замъка Марксбург – единственият напълно съхранен средновековен рицарски замък в среден Рейн. По пътя се откриват пленителни панорами както към средновековната крепост Еренбрайтщайн, така и към други замъци, които са служили за каса за събиране на пари от корабния трафик по най-значимата в бизнес отношение река в Германия – река Рейн. Нощувка в Дюселдорф.


Ден 4 
Закуска.Свободен ден с възможност за допълнителна екскурзия в Амстердам. Ще видите централния площад Дам, площада на музеите, диамантната фабрика . Следва екскурзия до  холандските селца Заандам и Заансе Сханс, селища запазили своя фолклорен облик. Заансе Сханс е мястото за любителите на вятърните мелници. По желание може да влезете и разгледате една от тях и да се докоснете до бита на средновековието. Посещение на Заандам, където се намира и домът на цар Петър I. Нощувка в Дюселдорф.

Ден 5 
Закуска. Свободен ден с възможност за допълнителна екскурзия в Брюксел. Разглеждане на забележителностите на града: Гран плас, галериите „Сен Юбер” (магазини и кафенета), статуята на Малкия Жулиен, църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел. Нощувка в Дюселдорф.

Ден 6 
Закуска. Свободен ден с възможност за допълнителна екскурзия в Люксембург. Туристическа програма в Люксембург: Кметството; Дворецът на Великите херцози: в културно-историческо отношение най-интересният архитектурен комплекс; Катедралата „Нотр Дам“ – построена през XVII в. в ранно бароков стил; Парламентът; Площадът на армията. Нощувка в Дюселдорф.

Ден 7 
Закуска. Свободен ден.

Ден 8 
Закуска. Трансфер до летището за полет Дюселдорф-София с/без прекачване.
 
  • Самолетен билет София-Дюселдорф-София с/без прекачване; Летищни такси;
  • 1 бр ръчен багаж по полетите – до 8кг;
  • Трансфери летище-хотел-летище;
  • Настаняване за 7 нощувки със закуски в хотели 3* - 4*;
  • Обзорна екскурзия на Дюселдорф с професионален екскурзовод на руски език;
  • Обзорна екскурзия на Кьолн с професионален екскурзовод на руски език;
  • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро (за лица над 65г. се доплаща) 
  • Допълнителни екскурзии;
  • Входни такси по обектите;
  • 1 бр багаж до 23 кг 
*Възможни са промени в реда на провеждане на екскурзиите, но всички описани в програмата ще се осъществят.
*Цената на екскурзията е калкулирана при стойност на самолетен билет в най-икономична класа и при изчерпване на седалките по тези цени може да се наложи доплащане за самолетен билет.

 

Дестинации