calisto.bg

Екскурзия до Прага, Виена, Залцбург и Братислава

Продължителност: 6 дни / 5 нощи

Вид транспорт:
Комбиниран транспорт

Маршрут: Самолетна програма 6 дни/ 5 нощувки

Дати на отпътуване: 09.10.2020, 09.10.2020, 22.12.2020, 22.12.2020

Оферта №: Е-233

Цена от: 1169.59 лв.


Дата Цена Запитване
09.10.2020 от 1169.59 лв. запитване
09.10.2020 от 1226.31 лв. запитване
22.12.2020 от 1169.59 лв. запитване
22.12.2020 от 1226.31 лв. запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Прага
Полет София – Прага. Трансфер до хотела в Прага. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Прага
Закуска. Пешеходна обиколка в Старата част на Прага – Страховския манастир, хълма Храдчани с Кралския дворец – днес седалище на Президента на Чехия, Готическата Катедрала „Св. Вит,” Златната уличка, Архиепископския дворец, Лорета, Карловия мост, Староместкия площад със забележителния Астрономически часовник. Свободно време в Прага. По желание: вечеря на кораб по р.Вълтава (33 евро). Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка в района на Прага.

Ден 3 Прага – Чешки Крумлов - Залцбург
Закуска. Отпътуване за Чешки Крумлов. Чески Крумлов е оживено, космополитно градче в Южнобохемски край на Чехия. Градът е  с уникална атмосфера, и заобиколено от невероятна природа. Чески Крумлов е част от историческото наследство на ЮНЕСКО. В историческият център има над 300 защитени къщи. Тук се намират най-старият бароков театър в света и втория по големина замък в Чехия. Изкуството и културата са навсякъде.Продължаваме към приказния Залцбург. Залцбург е истинска барокова галерия - центърът на града и днес изглежда както когато Моцарт е живял тук преди 250 години. Туристическа програма в бароковия Залцбург, чието име в превод означава „замък от сол“: крепостта Хоензалцбург (най-големият запазен замък в Централна Европа), родната къща на Моцарт, Залцбургската катедрала – една от най-впечатляващи сгради в града, мостът Щаатсбрюке с панорамата към Стария град, площадите „Капителплац”, "Резиденплац”, “Моцартплац”, градините на бароковия замък "Мирабел".Настаняване в хотел 3* в района на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Залцбург - Орловото гнездо на Хитлер” (по желание) – Виена
Закуска. Свободно време в Залцбург или по желание екскурзия до “Орловото гнездо на Хитлер” (15 евро за транспорт). Пристигане в Берхтесгаден в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, където е било второ седалище на правителството на Третия райх. По желание се отпътува с малък автобус покрай дефилето Шарицкехлалм, ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асаньор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус - сграда, построена по желание на Хитлер, известна днес като “Орловото гнездо” (16,60 евро). Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят се посещава Залцбург – къщата на Моцарт и паметника на Моцарт. Отпътуване за Виена. Виена е палитра от исторически забележителности, имперски блясък и модернизъм. Градът на валса, висшето общество и сладкарското изкуство пресъздава романтиката на Стария свят, където живее музиката на Бетовен, Брамс, Шуберт и Йохан Щраус. Панорамна обиколка на Виена – Рингщрасе, Парламента, Бургтеатър, Операта, Мария Терезия плац, Музея на Изкуствата и Природоисторическия музей. Туристическа програма във Виена, която винаги се свързва с аристократичните виенски балове и великолепието на Империята на Хабсбургите. Разглеждане на двореца Шонбрун (5 евро за транспорт) и Хофбург. Пешеходна обиколка, която включва площада “Грабен”, Щефансдом, Керттнер щрасе. Вечеря. Нощувка в хотел 3* в района на Виена.

Ден 5 Виена – Братислава
Закуска. Свободно време във Виена или по желание екскурзия до бенедиктското абатство Мелк - един от най-старите манастирски комплекси, основан от Бабембергите през 1158 г. (15 евро за транспорт). По обяд отпътуване за Братислава. Туристическа програма в Братислава: катедралата „Св. Мартин”, средновековната крепост, където днес е седалището на правителството на Република Словакия, Старото кметство, Двореца на архиепископите. Вечеря. Нощувка в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в Братислава.

Ден 6 Братислава – София
Закуска. Трансфер до летището за полет до София.


Будапеща - Прага - Чешки Крумлов - Залцбург - Виена - Братислава
 

Маршрут: 3100 км

Полетно разписание:
 

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

BULGARIA AIR

София - Прага

10.20

11.15

София

WIZZ AIR

Братислава - София

07.00

09.35

Братислава

 

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!
 

Цена при настаняване

в хотели 3*

по програмата

Цена при настаняване

в хотел 4*

в Прага и Братислава

598 евро / 1170 лв.

627 евро / 1226 лв.

 

 • 5 нощувки: по една в района на Виена, Залцбург v хотели 3*, една в Братислава и 2 в района на Прага в хотел 3* или 4* (по избор);
 • 5 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • 5 вечери в ресторантите към съответните хотели;
 • Самолетен билет София – Прага и Братислава – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 10 кг + 8 кг ръчен;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Туристическа програма в Будапеща, Прага, Чешки Крумлов, Залцбург, Виена, Братислава;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Доплащане за единична стая – 100 евро / 196 лв. Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 14 лв;
 • Сити такси (за целия период) – 5 евро (плащат се предварително в офиса);
 • Възможност за доплащане за по-голям чекиран багаж – цена на запитване; Допълнителни екскурзии: Посещение на двореца „Шонбрун“ – 5 евро за транспорт при минимум 25 желаещи; Екскурзия до бенедиктското абатство в Мелк – 15 евро за транспорт при минимум 25 желаещи (заявява се предварително);
 • Вечеря на кораб по р. Вълтава при мининум 25 туристи – 37- 40 евро (продължителност 3 часа);
 • По желание екскурзия до „Орловото гнездо на Хитлер“ при минимум 25 души – 15 евро (за транспорт);
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в Прага;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Дестинации