calisto.bg

Екскурзия до Банкок, Сингапур, Камбоджа и о-в Пукет

Продължителност: 13 дни / 11 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Доха - о-в Пукет - Сингапур - Камбоджа - Банкок - Доха - София

Дати на отпътуване: 19.11.2020, 03.12.2020

Оферта №: Е-286

Цена от: 3794 лв.


Дата Цена Запитване
19.11.2020 от 3697 лв. запитване
03.12.2020 от 3697 лв. запитване
Програма
Банкок
Тайланд е незабравимо място! Омагьосва пътешествениците с пъстрота, страхотен климат и екзотична мозайка от луксозни курорти, древни храмове, азиатска пренаселеност, гостоприемство – усмивки, слънце, аромати. Фантастична храна, улични търговци, нощни пазари и добре известните тайландски масажи. “Златният град” Банкок е побрал в себе си цялото това разнообразие – тук са най-величествените будистки храмове и императорски дворци.
Сингапур
Сингапур е уникален град-държава, разположен в Югоизточна Азия. Обхваща територията на 63 острова, заемащи 710 км2 площ. Най-големите от тях са Сентоса, Пуалу Убин, Пуалу Теконг. Градът е събрал в себе си историята и традициите на Изтока и блясъка на модерния Запад в един необясним, фантастичен баланс. Това е най-развитата държава на малайзийския полуостров. И има защо.
Камбоджа
Кралство в югоизточна Азия, разположено в южната част на Индокитайския полуостров, Камбоджа граничи с Тайланд, Лаос, Виетнам и Сиамския залив. Прекрасна, екзотична и страна изпълнена с противоречия страна. Невероятни природни богатства, храмове, усмихнати хора… и варварско военно минало. Днес тази мистериозна страна открива пред туристите своите тайни. Любителите на Азия ги очакват необичайни будистки паметници, непроходими тропически гори и савани с рядка растителност. Около половината от територията на страната е заета от горски масиви, като голяма част от тях са гъсти, влажни тропически гори. Горите играят важна роля в икономическия живот на страната.
В Камбоджа се намира Ангкор Ват – храмов комплекс близо до Сием Реап, смятан за най-големия религиозен паметник в света. Първоначално основан в началото на XII век като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Комплекс от сгради, образец на високия класически стил на кхмерската архитектура. Ангкор Ват е символ на Камбоджа, както и една от грандиозните туристически атракции в света.
Остров Пукет
Тропическият рай на Тайланд удивлява с природната си красота, съчетание между хълмове, покрити с буйна тропична растителност, скалисти заливи, белоснежни плажове и лазурно чистите води на Андаманово море. Най-големият тайландски остров ни кани да изживеем мечтите си!
 
ПРОГРАМА:
ДЕН 1: София - Доха - о-в Пукет
Отпътуване от София за Тайланд с редовен полет на авиокомпания Qatar Airways по маршрута София – Доха – о-в Пукет.

ДЕН 2: о-в Пукет
Пристигане на о-в Пукет. Трансфер и настаняване в хотела.
Сред най-известните туристически зони на Пукет е световноизвестният плаж Патонг Бийч. Там е съсредоточена голяма част от нощния живот и туристическите пазари на острова.
Икономиката на Пукет сега разчита на плантациите от каучуково дърво и на туризма. Островът предлага чудесни условия за гмуркане, плуване, кану. Пукет е домакин на около три милиона чуждестранни гости годишно, което го превръща в един от най-любимите световно известни курорти в Азия.
Това е най-богатата провинция на Тайланд след Банкок. Великолепни пясъчни плажове, кристално лазурно море, огромни варовикови скали и богат подводен свят, уникални национални паркове, тропически джунгли и екзотичен нощен живот – множество барове, ресторанти и нощни клубове - Пукет е всичко, за което сте мечтали!
Разходка из града. Нощувка.

ДЕН 3: о-в Пукет
Закуска. Плаж на екзотичен залив, почивка и разходка в прекрасната околност /транспорта с лодката до залива се доплаща на място/.
Нощувка.

ДЕН 4: о-в Пукет
Закуска. Плаж, почивка, вечерна разходка или по желание /срещу допълнително заплащане - 80 евро на човек/ целодневна екскурзия с обяд до няколко прекрасни острова с моторна лодка - Островът на маймуните, Островът-бар, заливът Мая. Плаж, шнорхелинг, обяд, коктейли на борда и, разбира се, остров Пи Пи, познат от филма "Плажът" с Леонардо ди Каприо.
Съвсем на живо, съвсем истински!
Нощувка.

ДЕН 5: о-в Пукет
Закуска. Плаж, почивка, вечерна разходка или по желание /срещу допълнително заплащане - 80 евро на човек/ целодневна екскурзия с моторна лодка до Джеймс Бонд Айлънд, Лава Айлънд и още няколко малки прекрасни места. Обиколка с канута, заобиколени от кристално чиста вода и фин пясък.
Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ Пукет Фантазия /17:30 – 23:30 ч., вечеря – бюфет от цял свят/.
В уникалния културен парк вижте екзотично представление в стил Лас Вегас, посветено на историята на Тайланд, което по интересен начин обединява тайския фолклор, магия, въздушен балет, акробатика, циркови номера с участието на повече от 30 слона, множество птици, биволи и пироефекти.
Нощувка.

ДЕН 6: о-в Пукет - Сингапур
Закуска. Трансфер до летището и полет до Сингапур. Трансфер до хотела и настаняване.
Обиколка на чудесата на Сингапур - Хотел Marina Bay Sands, символът на Сингапур - Статуята на Мерлиона /с глава на лъв и тяло на риба/.
Продължаваме към Малката Индия – цветен, ухаещ и незабравим индийски квартал, препълнен с улични търговци, туристи и багри.
Свободно време с възможност за разглеждане на една от новите забележителности на Сингапур - The Gardens by the Bay със своите невероятни градини, електрическите дървета със светлинно шоу, както и двата купола-оранжерии /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 7: Сингапур
Закуска. Целодневно посещение на остров Сентова – островът на забавленията. Уникално разнообразие от атракции – Universal Studio Park, Аквапарк, Градината на пеперудите, Музеят на восъчните фигури + километри плажове и невероятна тропическа растителност. Истински незабравимо!
Нощувка.

ДЕН 8: Сингапур - Камбоджа
Закуска. Трансфер до летището и полет до Сием Реап /Камбоджа/.
Настаняване в хотела и разходка в града и нощните заведения в центалната част на града.
Нощувка.

ДЕН 9: Ангкор Ват
Закуска. Днес се отправяме на невероятно пътешествие във времето.
Съвсем близо да града се намира Ангкор Ват - изключителен храмов комплекс с площ на няколко десетки футболни игрища /транспорт и входни такси не са включени в цената/.
Сякаш погълнат от джунглата, това е мечтата на всеки пътешественик.
Нощувка.

ДЕН 10: Камбоджа - Банкок
Закуска. Трансфер и полет за Банкок.
Пешеходна разходка из града /13.00 – 21.00 ч./. Най-зашеметяващата гледка в цял Тайланд и едно от най-величествените чудеса на Азия са Храмът на изумрудения Буда и Кралският дворец.
Храмът е построен в края на XVIII в. от Рама I, за да съхранява Изумрудения Буда /Пра Кео/ - най-святата статуя, която за тайландския народ е символ на могъществото, божествеността и просвещението на страната. Големият Дворец е сред най-красивите творения на Сиамския кралски двор. Бил е седалище на монарсите на Тайланд от средата на XVIII в. до 30-те години на XX в. Перлата на Банкок и най-красив дворец в страната е разположен на площ от 945 000 м2 и обхваща над 100 сгради, в които е събрана 200-годишна история на дворцовия живот. Пресичаме реката с моторна лодка и сме в подножието на храма Ват Арун, изобразен на повечето монети в Тайланд. Малък, но много красив и необичаен. Вечерна разходка.
Нощувка.

ДЕН 11: Банкок
Закуска. Свободно време за разходка или по желание /срещу допълнително заплащане - 80 евро на човек/ целодневна екскурзия до Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с влака.
Плаващият пазар се намира на 110 км от Бангкок и е изключително място за традиционно пазаруване от малки лодки, обиколка по безкрайни канали... и страхотни снимки.
Съвсем наблизо се намира друг световно известен пазар, познат като Пазара с влака. Всички сме гледали клипчетата как композицията буквално преминава през голям, оживен местен пазар. Интересно, забавно, необичайно. Завръщане в Банкок. Вечерна разходка.
Нощувка.

ДЕН 12: Банкок
Закуска. Днес ще се разходим из потайностите на Chinatown. Този пъстър и шумен квартал на Банкок има с какво да ни изненада - гледки, вкусове, ухания...
В ранен следобед с тук-тук такси продължаваме към Уат По /Храмът на Полегналия Буда/. Най-старият /XVI в./ и най-голям храмов комплекс в Банкок. Гигантски домакин там е дългият 46 м и висок 15 м позлатен Полегнал Буда – най-голям по рода си в цял Тайланд.
Нощувка.

ДЕН 13: Банкок - Доха - София
Ранен трансфер до летището и полет до София.
Пристигане на летище София.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
 • Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна
 • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща
 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми
 • В хотела в Сингапур лично се доплаща градска такса /на място/
 • Цената е за определен брой пътуващи
 Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
Хотели
Цени на човек в евро на база настаняване в двойна стая.
Настаняване в единична стая се доплаща.
 • Настаняване в Бангкок в хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Сингапур в хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Камбоджа в хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване на о-в Пукет в хотел 4* на база нощувка и закуска
Допълнителни екскурзии
 • Целодневна екскурзия до Пи Пи Айлънд - 80 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до остров Джеймс Бонд Айлънд - 80 евро на човек
 • Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с влака - 80 евро на човек
 • Пукет Фантазия - 50 - 70 евро на човек. Цената варира в зависимост от сезона и от това дали е с включена вечеря или не.
 • Самолетени билети София – Доха – Пукет и Банкок – Доха – София на авиокомпания Qatar Airways с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Вътрешни полети: Пукет – Сингапур, Сингапур – Сием Реап и Сием Реап – Бангкок с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Всички трансфери по програмата
 • Съдействие за получаване на тайландска виза
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Банкок
 • 4 нощувки със закуски в хотел 4* остров Пукет
 • 2 нощувка със закуска в хотел 4* в Сием Реап /Камбоджа/
 • 2 нощувка със закуска в хотел 4* в Сингапур
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език
 • Допълнителни екскурзии /по желание/
 • Визи за Тайланд
 • Виза за Камбоджа
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Градска такса при хотелското настаняване в Сингапур

Дестинации