calisto.bg

Екскурзия Бразилия - Рио де Жанейро, Игуасу, река Амазонка

Продължителност: 13 дни / 10 нощи

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут: София - Париж - Сао Пауло - Игуасу - Манаус, река Амазонка - Рио де Жанейро - Амстердам - София

Дати на отпътуване: 02.11.2020, 04.02.2021

Оферта №: Е-6

Цена от: 6252 лв.


Дата Цена Запитване
02.11.2020 от 6252 лв. запитване
04.02.2021 от 6252 лв. запитване
Програма

ДАТИ:  07.05.2020 – 19.05.2020,

07.11.2020 – 19.11.2020

 

Защо да изберете тази програма?

Със сигурност ще намерите много предложения за Бразилия, но защо нашето е толкова различно и специално?! Избирайки нашата авторска програма, ще изживеете едно невероятно и фантастично приключение до величествената р. Амазонка и най-отдалеченият и труднодостъпен голям град в света - Манаус. Искаме да ви представим една различна екзотика,  различна по всякакъв начин. Ще изпитате  изкушенията на Амазония - непознати вкусове и нови усещания. Ще се потопите в свят абсолютно различен. Наред с това ще посетите най-прелъстителният град в света – Рио де Жанейро и ще видите грандиозните водопади Игуасу.

За да бъде изживяването незабравимо и автентично, сме подбрали и специална селекция от места на който да опитаме от типичната за района кухня, която е толкова различна и многообразна, особено в Амазония. Предпочитаме  да осъществим пътуване с малка група, за да можем да наблегнем на детайлите и да се слеем с местната култура.

Само след няколко часа полет ще се потопите в безкрайна мозайка от пейзажи, в един по-различен, по-топъл… по-шарен… по-шумен… по-весел… по-непринуден… по-жив...свят от нашия!!!

 

ПРОГРАМА

 

Ден 1: София - Сао Пауло

Среща в 16:00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Сао Пауло.

Ден 2: Сао Пауло - Водопадите Игуасу

 Отпътуване за Игуасу. Добре дошли във Фос до Игуасу! Свободно време и първи впечатления от града. Нощувка в Игуасу.

Ден 3: Водопадите Игуасу

Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в света от бразилска страна. Името Игуасу е от индиански произход и в превод означава Голяма вода. Ще имате един незабравим ден в природния парк Игуасу от бразилска страна. 80% от водопадите се намират в Аржентина и 20% са на бразилска територия. Ще имате възможност за едно мокро и вълнуващо приключение, участие в Макукo сафари - разходка с моторница под водопадите. Опитайте близостта на природата и ще усетите с пълна сила нейната мощ и магия. Гарантираме , че ще бъде незабравимо изживяване за вас. Можете да видите водопадите от високо, полет с хеликоптер над Игуасу -  гледката отгоре е ненадмината. Усетете на живо тази емоция!!! Нощувка в Игуасу.
 

Ден 4: Бразилия-Парагвай-Аржентина

Закуска. Днешният ден ще започне с посещение на Суидад Дел Есте в Парагвай. Ще минем по моста на дружбата, от който се открива гледка към Тройната граница между Аржентина, Бразилия и Парагвай. Това е вторият по големина град в страната със своите 320 000 жители, е важен икономически и търговски център на Парагвай. Градът се намира на границата между Парагвай и Бразилия в провинция Горна Парана и се свързва с Фоз Де Игуасу посредством „Моста на дружбата“ дълъг 554 метра. Ще имате на разположение около 2ч за разходка из града и време за покупки. Завръщане в обратно в Бразилия около обяд. Свободно време или отново ще имате възможност да се насладите на "Голямата вода", по желание посещение на водопадите от аржентинска страна. Преминавайки по специално изградените площадки за наблюдение, ще бъдете запленени от поредица водопади и цветни дъги, които природата рисува пред очите ви, докато достигнете до огромна платформа, където гиганта "Garganta del Diablo" ще ви "окъпе", и ще усетите силата му с всички сетива. По желание посещение на Птичия парк - дом за над 1000 птици от различни части на Бразилия. Намира се до Националния парк Игуасу и ще ви предостави възможността да видите отблизо различни видове папагали, тукан, фламинго и най-малката птица в света – колибри, както и много други разноцветни представители на птичия вид. Нощувка в Игуасу.
 

Ден 5: Игуасу - Манаус, Амазония

Полет до Манаус. Екзотичният Манаус - столица на щата Амазонас. Разположен е на устието на река Рио Негро, която се среща с река Солимоес и образуват река Амазонка. Той е един от най-големите, усамотени и недостъпни градове в света. Тук може да опитате най - невероятните плодови коктейли, от растения характерни само за тази част на света.  Първа среща с Амазонка и впечатления от Манаус. Нощувка в Манаус.
 

Ден 6: Манаус, река Амазонка

Закуска. Прекарайте един ден по Амазонка, най-големият речен басейн в света и източник на една пета от прясната вода на Земята. Дъждовната гора на Амазония е най-голямото богатство  на планетата и е дом на 40000 вида растения. Притежава най-богатото разнообразие на птици, сладководни риби и пеперуди. Едно от последните убежища в света за ягуари, харпи орли и розови делфини, хилядите дървесни видове, ленивци, пигмейски мармозети и маймуните  Гоелди.

Обиколката ще започне с възхитителния тур „Среща на водите“, мястото където се сливат р. Амазонка и р. Рио Негро. Цели 17 км. двете реки текат без да смесват водите си. Рио Негро е тъмна на цвят и топла, а Солимоес е жълта и по - студена. Разходка по реката, обяд в плаващ ресторант на някоя от местните общностите, разходка в джунглата. Ще видите известното водно растение Витория Регия, която издържа 40 кг без да потъне. От нея се извлича черно масло, с което индианците боядисват косите си. Може да срещните изключителните розови делфини. Ще се запознаете се с индианци от етническите групи Десанос и Туканос и ще можете от тях да си закупите прекрасни традиционни сувенири, изработени от естествени материали. Нощувка в Манаус.

или

Ако искате да усетите Амазонка още по – осезаемо  и ако сте по-авантюристично настроени, предлагаме възможност да отседнете в лодж Анаконда, който се намира на 85 км от Манаус, по течението на Рио Него. Ще се возите на кану, ще се разхождате в джунглата, можете да плувате в топлите води на Рио Негро и ще видите традиционният начин на живот на местна индианска общност. Ще имате възможността да ловите три основни типа Пираня, открити в Амазонка, Пиранха Каджу (най-често срещаните и агресивни), Черната пираня и Сребърната пираня. Най-доброто време на годината за риболов започва от септември до март. Ще имате уникалната възможност да плувате и да общувате със сладководните розови делфини. Нощната експедиция ще ви позволи да видите алигатори и други диви животни, които са скрити през деня. Трекингът през дъждовната гора на Амазонка е уникално и фантастично изживяване, препоръчано на всички посетители. Направете поход до сърцевината на джунглата, за да видите природата най-добре. Наблюдавайте разнообразието на животните, растенията и насекомите, усетете естествената топлина и влажност на дъждовната гора. Водачът ще ви разкрие голямото разнообразие от лечебни растения,  използвани от местните жители. Ще имате възможността да видите много видове лиани, каучукови дървета и Samaumeira, която е най-голямото дърво в региона. По време на разходката водачът ще ви обясни и за богатото и буйно био разнообразие, характерно за този регион.

Програмата включва : трансфер до лоджа с кола и кану, 2 дни / 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря, представена e типичната за Амазония кухня, професионален водач с английски език. Има специфични здравни изисквания. Цена 255 еuro (предварителна резервaция).

Ден 7: Манаус - Амазония, система от пещери и водопади

Посещение на традиционният пазар Mercado Adolfo. Може да видите характерни за региона плодове, зеленчуци, ядки, сувенири. Посещение на великолепната сграда на Театър „Амазонас“.

Aко искате отново да сте в тясна връзка с природата на Амазония, разгледайте комплекса Maruaga Cave насред джунглата на Амазонка. Насладете се на лесен поход през зашеметяващата дъждовна гора на Амазонка. След около 2 километра ходене ще стигнете до входа на гигантска пещера, която е покрита от водопад. Влезте в пещерата и плувайте в реката. Ще продължете през пещерната система, като понякога ще се разхождате във вода, за да стигнете до фантастичната пещера Юдея. След това ще се насладите на обяд от риба или печено говеждо месо и плодове от амазонската гора. След обяд посещение на водопадите Сантуарио или водопада Ирацема, едни от най-красивите водопади в региона. Отпуснете се във водата и се наслаждавайте на заобикалящата ви красота. В края на деня се върнете в Манаус с незабравим спомен от преживяването.

По желание вечеря в типична чураскария. Нощувка в Манаус.

Ден 8:  Манаус - Рио де Жанейро

Полет до Рио. Настаняване и първи впечатления от Рио. Свободно време. Нощувка.

Рио Де Жанейро, Корковадо

Ден 9:  Рио де Жанейро - Тижука, Христос Спасителя, Корковадо, Лапа

Днес ни предстои обиколка на космополитния Рио де Жанейро Ще посетим планината Корковадо (710 м.), от чийто връх над града бди грандиозната статуята на Христос Спасителя.  До нея се стига със зъбчата железница, която минава през природния парк Тижука - най-голямата тропическа гора в света, засадена от човек. Следват само 100 стълби до панорамната площадка, от която гледката е впечатляваща. Време за снимки и наблюдение на всичко наоколо. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона. Посещение на колоритният квартал Лапа. Тук са: Акведукт де Кариока (Aqueduto da Carioca) – символа на квартала, модерната архитектурно Катедрал Метрополитана де Сао Себастиао (Catedral Metropolitana de São Sebastião do Rio de Janeiro) и любимите ни стълби на Селарион (Escadaria Selaron).

Ден 10:  Рио де Жанейро - Захарна Глава, Гуанабара

 Полудневна обиколка на Рио де Жанейро. Днес ще посетим другата основна забележителност на Рио - фамозната скала Захарната глава - Sugar Loaf. Планината е с височина 395 м. и открива гледка към световно известните плажове на града. Ще видим и моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м. в планината Урка, откъдето ще снимате Захарната Глава отблизо. Гледката от горе трудно може да бъде описана с думи.

В свободното време, по желание можете да усетите типичната плажна атмосфера на Рио, отивайки на някой от прекрасните плажове.

 

Ден 11:  Рио де Жанейро - Ангра дос Рейс - Петрополис

Плажовете на Рио са сред най-добрите в света, а водата е пълна с живот. Всъщност никой посетител не трябва да си тръгва без да се е докоснал до някой от тях. Свободен ден с възможност да се насладите на – Копакабана, Ипанема или Сао Конрадо.

По желание - екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро.
Друга възможност е еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна резиденция на двамата бразилски императори. Следва разглеждане на двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч.
Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Tropical“. Това жизнерадостно шоу ще ви заплени с песни и танци от бразилския фолклор, демонстрация на капоейра – това забележително бойно изкуство с множество акробатични и танцови елементи, изпълнения на ламбада, самба и регетон, пресъздадени с пъстри костюми, ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще имате възможност да вземете урок по самба. Или просто изберете разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка.

Ден 12:  Рио де Жанейро - Сао Пауло - София

Полет за Сао Пауло, Полет за София

Ден 13:  София

Пристигане в София.

Хотели
 • 4 нощувки със закуска в Рио де Жанейро - хотел Atlantico Copacabana 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закуска в Игуасу - хотел San Juan Eco Hotel 4*или подобен;
 • 3 нощувки със закуска в Манаус - хотел Adrianópolis Hotel 4* или подобен;
Допълнителни екскурзии
 • Сафари по Амазонка 125 euro, с включен обяд (предварителна резервация)
 • 2 дни / 1 нощувка в Лодж Анаконда с включени закуска, обяд и вечеря, водач – 255 euro (предварителна резервация)
 • Целодневна обиколка в Амазонската джунгла – система от пещери  и няколко водопада, включен обяд – 120 евро
 • Вход за Националния парк Игуасу от аржентинска страна
 • Макуко сафари – 60 euro
 • Полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 150 euro
 • Вход за Птичия парк в Игуасу – 16 euro
 • Екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (с включен обяд) – 85 euro (предварителна резервация)
 • Посещение на стадион Маракана (вход + транспорт) – 16 euro (предварителна резервация)
 • Посещение на шоу програма в Игуасу – 100 евро, ( предварителна резервация)
 •  
 • Посещение самба шоу „Тропикал” в Рио – 120 евро, (предварителна резервация).
 • Екскурзия до Петрополис – 65 евро
 • Открийте Императорския град – Петрополис на еднодневна екскурзия от Рио де Жанейро. Вижте лятната резиденция на Дом Педро II и имперския музей, пълна с паметници за императорите. Посетете къщата-музей на авиационния пионер Сантос Дюмон и др. Продължителност около 8 часа
 • Екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (с включен обяд) – 85 евро, предварителна резервация.По време на тази еднодневна екскурзия ще се запознаете с крайбрежните селища, тропическите острови и красивите плажове, които се намират само на няколко часа от пристанището. Заливът е идеален за плуване и гмуркане. Ще имате възможност да наблюдавате много обитатели на екзотичната фауна. На връщане се минава покрай квартал Бара, известен с красивите си плажове, кипящия нощен живот и многобройните магазини. Продължителност – около 6 часа
 • Посещение на стадион Маракана – 16 евро,
 • Посещение на шоу програма в Игуасу – 100 евро,
 • Посещение самба шоу „Тропикал” в Рио – 120 евро. Насладете се на това мултикултурно шоу с много радост и енергия, събирайки на сцената различни култури на Бразилия. Това шоу ще ви заплени с танци от бразилския фолклор, певци, ламбада, форо и ксаксадо, демонстация на капоейра – това забележително бойно изкуство с множество акробатични и танцови елементи, изпълнения на сабма и регетон, пресъздадени с пъстри костюми, ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще танцувате заедно с красивите танцьори и ще имаме възможност да се снимаме с тях. Забавлението е гарантирано! Продължителност около 5 часа.
 • Самолетни билети с включени летищни такси София – Париж – Сао Пауло  – Игуасу – Манаус - Рио де Жанейро – Амстердам – София ;
 • 1 чекиран багаж с тегло до 30кг за международни полети;
 • 1 ръчен багаж с тегло до 7 кг на човек за международни полети;
 • 10 нощувки със закуски, както следват:
 • 4 нощувки със закуска в Рио де Жанейро - хотел Atlantico Copacabana 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закуска в Игуасу - хотел San Juan Eco Hotel 4*или подобен;
 • 3 нощувки със закуска в Манаус - хотел Adrianópolis Hotel 4* или подобен;
 • Туристическа програма на български език в Манаус, Суидад дел Есте (Парагвай), Игуасу, Рио де Жанейро
 • Водач от България;
 • Местни екскурзоводи;
Медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори (50 usd заплащат се предварително в България);
 • Лични разходи;
 • Застраховка „ Отказ от пътуване“ (Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.); доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год.;
 • Входни такси за паркове, музей и атракциони, билети за шоу програми.
 • Допълнителни екскурзии:

Дестинации