calisto.bg

Вълнуваща екскурзия из Германия и Бенелюкс

Продължителност: 5 дни / 4 нощи

Вид транспорт:
Комбиниран транспорт

Дати на отпътуване: 20.08.2020, 10.09.2020, 08.10.2020, 29.10.2020, 03.12.2020, 24.12.2020, 28.05.2021

Оферта №: Е-338

Цена от: 1350 лв.


Дата Цена Запитване
20.08.2020 от 1350 лв. запитване
10.09.2020 от 1350 лв. запитване
08.10.2020 от 1350 лв. запитване
29.10.2020 от 1350 лв. запитване
03.12.2020 от 1350 лв. запитване
24.12.2020 от 1350 лв. запитване
28.05.2021 от 1350 лв. запитване
В Дюселдорф са най-дългият бар в света, най-добрата търговска улица в Германия – Кьонигзалее, както и безброй музеи, театри и забележителности, които го определят като значим културен център. Великото херцогство Люксембург е сгушено в сърцето на Западна Европа и кръстопът на западната готско-протестантска култура и горещата романска романтика на юга.
В едноименната столица Люксембург и до днес са запазени архитектурни паметници и сгради в романски, готически, ренесансов и бароков стил. Старият град може да се сравни с лабиринт на живописен калдъръмен квартал, застроен точно под укрепленията, където през пролетта и лятото се провеждат множество класически, симфонични и рок концерти. Градът е международен финансов център с множество банкови облекчения и пример за това е модерната част на града, изпълнена с бизнес и финансови сгради, решени в любопитни архитектурни идеи. Не може да видите Амстердам и да го забравите. Едно от най-големите пристанища в света, днес Амстердам е прекрасно място за разходки с многобройните си канали, площади и кафенета с либерална нагласа към своите клиенти. Загубете из мрежата от канали и улици, насладете са на великолепната архитектура на къщите, продавачите на лалета, уличните музиканти. Вижте с очите си и усетете със сетивата си какво прави Брюксел специален? С художественото си майсторство, изящната архитектура, кухнята с разнообразни традиционни ястия и културната пъстрота Брюксел е истинско бижу на северната култура в най-добрият й вид. Морски специалитети във всички ресторанти, аромат на горещи гофрети през студените зимни дни, кафенета и кръчми, пълни с хора от цял свят, огромни, но приветливи паркове, на практика стигащи чак до прага на дома ви, фазани и трюфели през есента, смешни райета, дизайнерски магазини….

Пакетни цени:
Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 11,99 г.
1350 лева 1540 лева 1190 лева

ПРОГРАМА

Ден 1 
Полет София-Дюселдорф с/без прекачване . Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор на Калисто Турс. Групов трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 
Закуска. Екскурзия Дюселдорф – мечтата на всеки шопингманиак, но не само. В Дюселдорф са най-дългият бар в света, най-добрата търговска улица в Германия – Кьонигзалее, както и безброй музеи, театри и забележителности, които го определят като значим културен център. В миналото незначително фермерско селище на бреговете на река Дюсел, днес Дюселдорф се е превърнал в оживен метрополис, който е като магнит за модния свят. Тук може да се изгубите в един от стотиците барове на Алтщад (стария град), или пък да разгледате двуцифрен брой музеи и забележителности. Друг задължителен район за посещение е пристанището. Познато е още като медийното пристанище, което с помощта на гюгенхаймския архитект Франк О’Гери, през последните десет години бе превърнато в най-модерната и популярна част от града. Разположен на бреговете на най-голямата река в Германия – Рейн, Дюселдорф е център на много от най-зрелищните събития и фестивали в страната.
Свободно време. Възможност за доплащане за екскурзия Кьолн (около 50 евро+входни билети). Нощувка в Дюселдорф.

Ден 3 
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Пешеходна екскурзия на града.
Ранния следобед, отпътуване за Брюксел. Автобусно-пешеходна екскурзия из града. Нощувка в Брюксел.

Ден 4 
Закуска. Отпътуване за Амстердам. Пешеходна екскурзия по Амстердам. Свободно време.
Възможност за разходка с лодка из каналите на града. 
Връщане обратно в Дюселдорф. Нощувка в Дюселдорф.

Ден 5 
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Групов трансфер до летището за полет Дюселдорф-София с/без прекачване.
 
 • Самолетен билет София-Дюселдорф-София с/без прекачване;
 • Летищни такси; 1бр ръчен багаж по полетите до 8кг;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Настаняване за 4 нощувки със закуски в хотел 3*;
 • Обзорна екскурзия на Дюселдорф с професионален екскурзовод на руски език;
 • Обзорна екскурзия на Брюксел с професионален екскурзовод на руски език;
 • Пешеходна екскурзия из Люксембург с професионален екскурзовод на руски език;
 • Пешеходна екскурзия из Амстердам с професионален екскурзовод на руски език;
 • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро (за лица над 65г. се доплаща) 
 • 1 бр багаж до 23кг;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Входни такси по обектите 
 • Възможни са промени в реда на провеждане на екскурзиите, но всички описани в програмата ще се осъществят.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при стойност на самолетен билет в най-икономична класа и при изчерпване на седалките по тези цени може да се наложи доплащане за самолетен билет.

Дестинации