calisto.bg

Eкскурзии и почивки в ᐉ Почивка в България на ТОП цена ➤| Calisto Tours

Информация за България

България е отлична дестинация за туристи: плажни ваканции, свети места и лечебни извори, невероятно преплитане на архитектурни стилове и древни паметници, прекрасна природа, ски курорти, чист въздух и най-важното - всичко е наблизо, всичко е компактно. Размерът на страната позволява едно пътуване да обхване няколко региона едновременно.

За любителите на мързеливи почивки на плажа има цяла редица от известни курорти, чиито имена привличат със своята топлина и обещават пълен релакс: Слънчев бряг, Поморие, Златни пясъци, Русалка и много други. Черно море е топло, пясъчните плажове са чисти, а наоколо - красотата на природата и архитектурата. Курорти като Дюни Роял Ризорт ще оправдаят дори най-високите изисквания.

Градовете са толкова наситени с история и архитектура, че само в изучаване на София и Пловдив можете спокойно да прекарате цялата си ваканция. Българските градове са пропити с традиция и древност, във всяка област можете да намерите стар храм или паметник, така че градският туризъм е много интересен.

Манастирите, църквите и храмовете също са в основата на отделен вид туризъм, поклонението към светите места на християнска България е популярна и търсена дестинация. Дори не особено религиозните пътешественици трябва да посетят основните храмове на столицата, както и уникалните Рилски и Бачковски манастири, перфектно запазени и до днес.

От декември до април България е открита за ски състезатели. В живописните планини за тях са изградени над 10 ски курорта и спортни центрове, всеки от които е уникален по свой начин: най-старият Боровец в Рила, Банско , Пампорово, където можете да комбинирате ски с медицински процедури.
Между другото българските Уелнес почивки и СПА са също популярни в цяла Европа, туристите отиват да подобрят здравето си в местните балнеоложки курорти. С помощта на минералните води и терапевтичната кал, които се съчетават перфектно с мекия климат и чистия въздух на планини, гори и море България е отлична дестинация за такъв тип туризъм.

Дестинации